Apbalvos Latvijas vēstnieku Ēģiptē par līdzdalību ķīlnieku atbrīvošanā Sudānā

Valdība otrdien lems par vairāku Ministru kabineta atzinības rakstu piešķiršanu, tostarp Latvijas vēstniekam Ēģiptē Mārim Selgam.

Diplomāts atzinību pelnījis par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Ēģiptes divpusējo attiecību sekmēšanā, kā arī aktīvu līdzdalību triju Latvijas valstspiederīgo atbrīvošanā no gūsta Sudānā.

MK Atzinības rakstu plānots piešķirt arī Ārlietu ministrijas Drošības politikas departamenta NATO un Eiropas Drošības politikas nodaļas vadītājam Jurim Pēkalim par nozīmīgu ieguldījumu nemilitāro kravu tranzīta nodrošināšanā caur Latviju uz Afganistānu.

Par mūža ieguldījumu meža nozares attīstībā apbalvojumu iecerēts piešķirt arī Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidentam Jurim Biķim, Latvijas valsts mežzinātnes institūta "Silava" pētniekam Valentīnam Lazdānam un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes Mežkopības katedras profesoram bioloģijas doktoram Imantam Liepam, kā arī akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" Meža iecirkņa vadītājam Andrejam Miškam.

Svarīgākais