Atkārtoti mēģinās pārdot Latvijas Expo 2010 paviljonu

Otrdien, 25.janvārī, par 722,5 tūkstošiem latu (8,8 miljoniem Ķīnas juaņu) plānots atkārtoti izsolīt Latvijas paviljonu izstādē "World Expo 2010", aģentūrai BNS pastāstīja Ekonomikas ministrijas (EM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Viņa informēja, ka atkārtotajai izsolei pieteikušies vairāki pretendenti, taču pieteikušos pretendentu skaitu viņa nevarēja nosaukt, jo to aizliedz izsoles noteikumi.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka izsole notiks Šanhajā, bet pircēju noteiks jaukta tipa - mutvārdu un tiešsaistes - izsolē ar augšupejošu soli.

EM janvāra sākumā apstiprināja paviljona izsoles noteikumus.

Iepriekš Latvijas paviljona izstādē "World Expo 2010" paredzētajai izsolei pērn 30.novembrī nepieteicās neviens pretendents, tāpēc tā nenotika.

Tāpat arī ziņots, ka valdība atļāva EM pārdot "World Expo 2010" uzstādīto "Aerodium" vēja tuneli. Iegūtos naudas līdzekļus pēc pārdošanas izdevumu segšanas paredzēts ieskaitīt valsts budžetā. Atbilstoši kompānijas "Eiroeksperts" veiktajam vēja tuneļa novērtējumam pērn oktobra sākumā tā vērtība bija 700 tūkstoši latu.

2009.gadā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra noslēdza līgumu ar uzņēmumu "Aerodium" par vertikālā vēja tuneļa būvi un Latvijas paviljona izveidi "World Expo 2010" par 2,55 miljoniem latu. Izstādi Šanhajā atklāja pērn 1.maijā, bet Latvijas paviljons starptautiskajā izstādē "World Expo" Šanhajā tika atklāts 26.maijā ar premjera Valda Dombrovska lidojumu "Aerodium" vēja tunelī. Izstāde beidzās pērn 31.oktobrī.

Svarīgākais