Pieaug pircēju aktivitāte tiesu izpildītāju rīkotajās dzīvokļu izsolēs

© TopFoto

Dzīvokļu pircēju aktivitāte tiesu izpildītāju izsolēs pērn, salīdzinot ar 2009.gadu, pieaugusi, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētājs Ginters Hmeļevskis.

Viņš norādīja, ka pircēji joprojām vairāk interesējas par dzīvokļiem nekā, piemēram, par apbūvējamajiem zemes gabaliem. Interese saglabājusies par dzīvokļiem zemāku cenu kategorijās, īpaši tiem, kuru cena ir līdz 15 tūkstošiem latu, viņš piebilda.

Kā jaunu tendenci Hmeļevskis minēja pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu tiem izsoles objektiem, kuru izsolītājs ir nodokļu maksātājs. Viņš prognozēja, ka grozījumi likumā varētu veicināt to, ka šajās izsolēs piedalīsies vairāk uzņēmumu nekā fizisku personu.

Jau vēstīts, ka kopš šā gada 1. janvāra stājušies spēkā Saeimas pieņemtie grozījumi likumā par PVN - ja apliekamās personas mantu pārdod izsolē tiesu izpildītājs vai maksātnespējas procesa administrators, ar PVN apliekama mantas izsoles cena atbilstoši likumā noteiktajai apliekamajai vērtībai.

Pircēju aktivitāte tiesu izpildītāju izsolēs Latvijā pieauga līdz ar situāciju nekustamā īpašuma tirgū, kur no 2007.gada vidus līdz 2009.gadam saruka darījumu apmērs un mājokļu cenas. Savukārt daudzi iedzīvotāji nespēj norēķināties par iepriekš ņemtajiem kredītiem.

Latvijā

Gan Krimas aneksija pirms desmit gadiem, gan trešais pilnmēroga kara gads Ukrainā daudziem latviešiem licis vilkt paralēles ar mūsu pašu briesmīgo vēsturi Baigajā gadā un Otrā pasaules kara laikā — vai esam gatavi ar jaunu skatu aptvert mūsu vēsturi un izvērtēt, ņemot vērā Ukrainā redzamo?

Svarīgākais