Vēstniece: ASV un Latvija aktīvi sadarbojas noziedzības apkarošanā

Patlaban īpaši aktīva sadarbība starp ASV un Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm ir kibernoziegumu, ar narkotikām saistīto un finanšu noziegumu apkarošanas jomā.

To piektdien, tiekoties ar iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci ("Vienotība"), atzinusi ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere, aģentūru BNS informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Tikšanās laikā iekšlietu ministre pateicās par ASV vēstniecības izrādīto iniciatīvu un atbalstu pērn sāktā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta teritoriālo struktūrvienību renovācijas projekta īstenošanā, norādot, ka bez šā atbalsta projekta sākšana pašreizējos krīzes apstākļos nebūtu iespējama.

Savukārt vēstniece uzsvēra lielisko sadarbību, kas vairākus gadus pastāv starp ASV un Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm. Patlaban īpaši aktīva tā ir kibernoziegumu, ar narkotikām saistīto noziegumu un finanšu noziegumu apkarošanas jomā.

Tikšanās laikā apspriesti arī vairāki abpusēji nozīmīgi jautājumi, tostarp cilvēku tirdzniecības apkarošana un novēršana, robežu drošība, intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzība un citi jautājumi.

Svarīgākais