Ventspils dome noraida deputāta Landmaņa ierosinājumu divkāršot atalgojumu

Ventspils domes sēdē vairākums deputātu trešdien noraidījuši sava kolēģa Ivara Landmaņa ("Vienotība") ierosinājumu divkāršot deputātu atalgojumu, aģentūrai BNS pavēstīja Ventspils pašvaldība.

Ventspils domes sēdē skatīts jautājums par atlīdzības apmēra noteikšanu pilsētas domes deputātiem, domes komisiju, darba grupu, padomju un valžu locekļiem.

Lēmumprojekts sagatavots, lai pilnveidotu deputātu darba laika uzskaiti un nodrošinātu atbilstošu samaksu par viņu veikto darbu. Atlīdzības apmērs par deputātu pienākumu pildīšanu noteikts saskaņā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas izstrādātajiem metodiskajiem ieteikumiem pašvaldības domes deputātu atlīdzības sistēmas piemērošanai, norādīja Ventspils dome.

Debatēs par sagatavoto lēmumprojektu Landmanis paudis neapmierinātību ar deputātiem noteikto, viņaprāt, zemo atalgojumu. Deputāts ierosinājis atalgojumu dubultot, palielinot likmi par deputāta pienākumu pildīšanu stundā, kā arī palielināt maksimālo apmaksāto stundu skaitu.

Tam kategoriski nav piekritis domes priekšsēdētājs un deputāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), uzsverot, ka krīzes situācijā nedrīkst divkāršot domes deputātu atalgojumu.

Turklāt pašvaldības darbinieku atalgojums ir bijis vairākkārt samazināts un šā gada budžeta plānā atstāts iepriekšējā gada apmērā. Lembergs arī sacīja, ka ierosinājums deputātu algu palielināt gandrīz divas reizes ir klaja necieņa gan pret valsti kopumā, gan pret pilsētas iedzīvotājiem, informēja Ventspils pašvaldība.