Aklā meitene, kuru neielaida klubā, pagaidām "Kefīru" tiesā nesūdzēs

26 gadus vecā neredzīgā meitene Ieva, kura piedzīvoja nepatīkamu brīdi pie kluba Kefīrs ieejas, kad viņu pagājušās nedēļas nogalē neielaida klubā, tikai tāpēc, ka viņa bija nepareizi apavi, nra.lv pastāstīja, ka vēl nav izlēmusi, vai klubu sūdzēs tiesā.

Ieva cer sagaidīt atvainošanos no kluba, bet uzsver, ka tas diez vai notiks. Viņa uzskata, ka šo situāciju varēja atrisināt citādāk, cilvēcīgāk, jo tas ir bijis ļoti pazemojoši. Izklaidējoties citās vietās, piemēram, "Kabatā" vai klubā "Četri Balti Krekli", šādas situācijas Ieva nav piedzīvojusi, kaut arī Ieva iet izklaidēties katru nedēļas nogali.

Pēc medijos izskanējušā gadījuma arī tiesībsarga biroju ir ieinteresējusi šī lieta, jo pēc savas iniciatīvas tiek ierosināta pārbaudes lieta. Biroja vecākā juriskonsulte Velga Slaidiņa pastāstīja, ka biroja speciālisti pārbaudīšot, vai šajā gadījumā nav bijusi diskriminācija uz invaliditātes pamata, ziņo BNS. Sākotnējais termiņš pārbaudes lietai ir trīs mēneši, taču, ja nepieciešams, pārbaudi var pagarināt. Tiesībsarga biroja atzinums jebkurā gadījumā būs rekomendējošs, taču V. Slaidiņa uzsvēra, ka rekomendējošu atzinumu tiesās izmanto kā argumentāciju.

Pie tiesībsarga nav vērsusies ne neredzīgā jauniete, ne viņas radinieki. Ja viņa nevērsīsies, biroja speciālisti prasīšot paskaidrojumus klubam uz publiskotā apstākļu izklāsta pamata.

"Mēs nedodam savu vērtējumu, kamēr neesam uzklausījuši otru pusi, līdz ar to, tā kā tas ir sabiedrībā izskanējis gadījums, mēs ierosinām lietu, lai mums ir pamats otrai pusei pieprasīt paskaidrojumus," norādīja V. Slaidiņa.

Tiesībsarga biroju arī interesējot, ko nozīmē un kas ir feiskontrole. "Ko tas ietver. Kaut kā jātiek skaidrībā, uz ko drīkst skatīties un kas ir pamatots atteikums ielaist, bet kas nav pamatots atteikums ielaist," viņa paskaidroja.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais