Strauji pieaug slideno ietvju dēļ gūto traumu skaits

Pagājušajās brīvdienās slideno ceļu un ietvju dēļ Latvijā cietuši 29 cilvēki, nra.lv informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Cietušie pārsvarā ir vecumā no 66 līdz 80 gadu vecumam, galvenokārt sievietes. Gūtās traumas lielākoties ir roku un kāju lūzumi, kā arī galvas traumas. Lielāks cietušo skaits bijis svētdien, jo mainījušies laikapstākļi – 22 traumu gadījumi, no kuriem 12 notikuši Kurzemē.

Šodien Rīgas 1. slimnīcā no rīta pēc palīdzības vērsušies jau trīs cilvēki, no kuriem viens guvis traumas paslīdot. Arī vakar vakarā ir bijuši trīs traumu gadījumi, kad cilvēki vērsušies pēc palīdzības.

Kā prognozē ārsta palīdze Daiga Bērtiņa: "Ja turpmāk būs šādi laikapstākļi, tad gūto traumu skaists noteikti palielināsies!" D. Bērtiņa iesaka cilvēkiem būt uzmanīgākiem un nēsāt apavus ar neslīdošu zoli.

Kā nra.lv paskaidroja Rīgas 2.slimnīcas traumatoloģijas nodaļā, šobrīd darba ir ļoti daudz un ārstiem neesot laika sniegt informāciju.

Svarīgākais