Bijušais Maskavas mērs Lužkovs grib dzīvot Latvijā

© Scanpix

Bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs iesniedzis lūgumu apmesties uz dzīvi Latvijā, svētdien vēsta raidījums "Nekā personīga".

Raidījums informē, ka neilgi pims jaunā gada Lužkovs Latvijas vēstniecībā Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Bijušais Maskavas mērs kļuvis par baņķieri un ieguldījis naudu kādas Latvijas bankas kapitālā. Savu lūgumu pēc uzturēšanās atļaujas Lužkovs pamato ar to, ka ieguldījis likumā noteikto summu - 200 tūkstošus latu Rietumu bankas subordinētajā pamatkapitālā, kā arī ar to, ka viņam Latvijā piederot nekustamais īpašums. Pārbaudot Lužkova iesniegumā norādīto dzīvesvietu, varasiestādes gan atklājušas, ka tā atrodas Jūrmalā kādā noliktavas ēkā.

Tomēr raidījums arī norāda, ka Latvija par potenciālo iemītnieku neesot pārāk priecīga. Lužkovs vairākas reizes bijis Rīgā un izcēlies ar Latvijai nelojāliem uzskatiem - vēl rudenī viņš izteicies, ka krievu valodai Latvijā būtu jābūt otrai valsts valodai.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") norāda, ka patlaban tiek pārbaudīta Lužkova Rietumu bankā ieguldītās naudas izcelsme, un, lai to noskaidrotu, būšot jāsazinās arī ar Krievijas pusi.

"Drošības iestādes pārbauda vēl citu informāciju, kas ir viņu rīcībā par Lužkova kungu, un domāju, ka tā vai citādi juridiskie iemesli būs pietiekami, lai atrastu risinājumu un šī uzturēšanās atļauja tiktu atteikta," piebilda ministre.

Svarīgākais