Ceļi apledos, bet rīt ledus kusīs

© Scanpix/Reuters

Svētdienas pēcpusdienā sasalstošs lietus jeb atkala ir daudzviet Kurzemē un arī Zemgalē. Ventspilī apledojuma biezums sasniedzis trīs milimetrus, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Apledojums jau mazinās Liepājas pusē, jo tur gaisa temperatūra paaugstinājusies virs nulles.

Iedzīvotāji no Talsiem un Ventspils ziņo, ka apledojums ir tik pamatīgs, ka pat kājāmgājējiem pa ielām pārvietoties ir grūti.

Naktī būs apmācies laiks, gaidāms lietus, bet valsts austrumos sniegs lietū pāries tikai rīta pusē. Veidosies apledojums, jo gaisa temperatūra nakts sākumā Vidzemē un Latgalē būs 0..-5, pašos austrumos līdz -9 grādiem, bet Kurzemē un Zemgalē būs siltāks - ap 0..+3 grādiem. nakts laikā gaisa temperatūra visā valstī paaugstināsies un no rīta atkusnis būs pārņēmis visu valsti.

Pirmdien gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..+4 grādiem un gaidāms neliels lietus, tādēļ apledojums nokusīs.

Gan naktī, gan dienā daudzviet veidosies arī migla.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš.

Rīgā apmācies laiks, gaidāms lietus, nakts pirmajā pusē tas vēl būs sasalstošs. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra nakts sākumā ap nulli, vēlāk kļūs siltāks un dienā gaiss iesils līdz +2..+3 grādiem.

Svarīgākais