Lūgs izvērtēt Rimi klientu datu apstrādi

Jauniešu kustība "Vienota Latvija" vērsīsies Satversmes aizsardzības birojā (SAB) un Datu valsts inspekcijā (DVI) ar aicinājumu izvērtēt mazumtirdzniecības tīkla "Rimi Latvia" sākto akciju, kuras ietvaros uzņēmums piedāvā cilvēkiem saņemt klienta karti, aģentūru BNS informēja organizācija.

"Vienota Latvija" norādīja - lai saņemtu "Rimi" klienta karti, iedzīvotājiem no 16 gadu vecuma jāaizpilda anketa un jāparaksta tā. Tomēr anketā prasītie personas dati rada bažas, vai tie tiks izmantoti tiešā mārketinga nolūkos.

Aizpildot anketu, cilvēkam bez dzimšanas gada, vārda, uzvārda un pilnas kontaktinformācijas, ir jānorāda arī dzimums un ģimenes stāvoklis.

"Nav saprotams, kāpēc "Rimi Latvia", kas ir viens no lielākajiem lielveikaliem Latvijā un kuram ir milzum daudz klientu, ir nepieciešama tik sīka informācija par katru no tiem. Rada bažas arī tas, ka "Rimi Latvia" nav atrodama Datu valsts inspekcijas Fizisko personu datu apstrādes reģistrā, kā arī tai nav sava reģistrēta personas datu aizsardzības speciālista," pastāstīja "Vienota Latvija".

Tādēļ organizācija nolēmusi vērsties atbildīgajās iestādēs, "lai novērstu risku, ka Latvijas iedzīvotāju personu dati tiek vākti nesaprotamiem mērķiem".

"Zviedru bankas jau ir okupējušas Latviju, tagad to cenšas pilnībā līdz galam izdarīt Zviedrijas lielveikali," bija sašutis "Vienota Latvija" priekšsēdētājs Eduards Svatkovs.

Mazumtirgotāja "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere aģentūrai BNS uzsvēra, ka klientu lojalitātes programma "Mans Rimi", tostarp kartes pieteikuma anketa, atbilst likumu prasībām. "Programmas izveides procesā uzņēmums ir konsultējies ar vairākām valsts institūcijām, tostarp Latvijas Republikas Datu valsts inspekciju," klāstīja Valnere un norādīja, ka dati, kurus klienti lojalitātes programmas ietvaros ir darījuši zināmus uzņēmumam, tiks uzglabāti atbilstoši Latvijas likumu prasībām.

"Rimi Latvija" pieder kompānijai "Rimi Baltic", kuras vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas kompānijai "ICA Group" piederošais "ICA Baltic".

Svarīgākais