Degvielas cenas Latvijā pieaug aizvien vairāk

Degvielas tirgotāji "Latvija Statoil" un "Lukoil Baltija R" ceturtdien par vienu santīmu paaugstināja 95.benzīna cenu un par 0,5 santīmiem dīzeļdegvielas cenas Rīgā, novēroja aģentūra BNS.

Pēc cenu pieauguma "Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās dīzeļdegviela maksā 84,9 santīmus līdzšinējo 83,9 santīmu vietā. Savukārt 95.benzīns pēc cenu pieauguma nopērkams par 86,4 santīmiem līdzšinējo 85,9 santīmu vietā.

Arī degvielas tirgotājs "Lukoil Baltija R" ceturtdien palielināja degvielas cenas, un pēc cenu pieauguma dīzeļdegviela "Lukoil Baltija R" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās maksā 85,7 santīmus un 95.benzīns - 84,2 santīmus litrā.

Iepriekš Latvijā lielākie degvielas tirgotāji degvielas cenas mainīja 10.janvārī, kad par 0,5 santīmiem litrā samazināja dīzeļdegvielas cenas Rīgā.

Aģentūras BNS arhīvs vēsta, ka rekordaugstu līmeni degvielas cenas Latvijā sasniedza 2008.gada jūlija vidū, kad "Latvijas Statoil" degvielas uzpildes stacijās 95.benzīns maksāja 80,9 santīmus un dīzeļdegviela - 89,4 santīmus. Tādējādi pašlaik 95.benzīna cena ir pārsniegusi tā laika līmeni par 6,4 santīmiem, savukārt dīzeļdegviela ir par 4,5 santīmiem lētāka.

"Latvija Statoil" un "Lukoil Baltija R" ir vieni no lielākajiem degvielas tirgotājiem Latvijā.