Rindas uz Latvijas un Krievijas robežas mazinās ar likuma grozījumiem

Atbildīgās ministrijas transportlīdzekļu rindu samazināšanai uz Latvijas-Krievijas robežas rosinās grozījumus Valsts robežas likumā, aģentūru BNS informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāve Gunta Skrebele.

Par nepieciešamajiem grozījumiem ceturtdien tikšanās laikā vienojusies iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība"), satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība) un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars, kā arī IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone.

Tikšanās laikā izskatīti jautājumi par autoceļu robežšķērsošanas vietu uz Latvijas–Krievijas robežas modernizācijas un infrastruktūras attīstības plāniem, kā arī kravas transportlīdzekļu rindu administrēšanas problēmām un iespējamajiem risinājumiem.

Ministri un robežsardzes priekšnieks vienojās, ka Satiksmes ministrija uzņemsies iniciatīvu nepieciešamajām darbībām rindu administrēšanas uzlabošanai robežkontroles punktos. Rindu administrēšana paredzēs iespēju reģistrēties rindai gan klātienē, gan neklātienē, tādējādi ļaujot efektīvāk organizēt transporta plūsmu.

Nolemts, ka ministrijas virzīs grozījumus Valsts robežas likumā, lai tiesiski nostiprinātu rindas administrēšanu.

Sīkāku turpmākās rīcības izklāstu IeM sola iekļaut informatīvajā ziņojumā valdībai.