Latvijas Radio raidījumos akcentēs ekonomisko rosību un izklaidi

Latvijas Radio (LR) programmā šogad akcents tiks likts uz plaša ļaužu loka plānotu un strukturētu ekonomisko rosību, kā arī kultūras, sporta un izklaides iespējām, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Viņš klāstīja, ka LR kā sabiedrisks medijs kritiski un objektīvi pārstāvēs viedokli, ka ministrijās un citās valsts iestādēs sāktās strukturālās reformas nav pārtraucamas. LR šogad lielu uzmanību veltīs arī migrācijas problēmu atspoguļojumam Latvijā un citviet Eiropā, ņemot vērā prognozes par to saasināšanos.

Līdzās tam, ņemot vērā politisku un ekonomisku ziņu pārbagātību publiskajā telpā, Latvijas Radio ēterā būs daudz raidījumu par kultūras, sporta un kvalitatīvas izklaides tēmām.

Atbilstoši izvirzītajām prioritātēm LR savā darbā centīsies uzsvērt viedokli, ka pašreizējos laikos katram iedzīvotājam jārīkojas pašam, kā arī sniegt kādus pieturas punktus mērķu īstenošanai, "katram jāvieš pārliecība, ka katrs pats nosaka savas iespējas". Tāpat radio darbības vadlīnijās minēts uzdevums par to, kā palīdzēt indivīdam rast orientierus un atbalsta punktus cilvēka iekšējās pasaules stabilizācijā un akcentēt jautājumus par toleranci pret citu cilvēku atšķirībām vērtību izpratnē, klāstīja Kolāts.

Runājot par to, kā izvirzītos mērķus īstenot, LR meklēs jaunas informācijas pasniegšanas formas, centīsies dažādot radio saimnieciskās darbības formas, vairojot ieņēmumus ar telpu, kā arī ierakstu un mobilo studiju īri. Tāpat LR turpinās pilnveidot interneta komunikācijas formas, vairojot interaktīvo un sociālo mediju iespējas saziņā ar klausītāju, vienlaikus turpinot nostiprināt savu līdera lomu Latvijas radiostaciju spektrā, teica LR ģenerāldirektors.

Latvijas Radio 1.kanāla direktore Inese Matjušonoka pastāstīja, ka radio programmas struktūra paliks līdzīga kā pērn, raidījumu klāstu papildinot ar sarunu dueļiem par politiskām un ekonomiskām tēmām raidījumā "Krustpunktā", būs arī jauna rubrika par valsts ārpolitiku. Radio vairāk stāstīs arī par sociāliem un uzņēmējdarbības attīstības jautājumiem laukos.

Savukārt izglītojošajos raidījumos kā "Zināmais nezināmajā" vairāk stāstīs par Latvijas zinātnieku sasniegumiem, piebilda LR1 direktore.

LR Ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis sacīja, ka šogad ciešāk sadarbosies latviešu un krievu ziņu dienesti, savukārt LR Ziņu dienesta sagatavotie materiāli mājaslapā parādīsies ātrāk, tāpat attīstīs analīzi un komentārus par aktuālajiem tematiem.

Pārsvarā krievu valodā raidošā "Latvijas Radio 4" vadītāja Ilona Madesova informēja, ka radio arī šogad turpinās sākto "runājošā radio" virzienu, attīstot iepriekšējos gados sāktos stāstu raidījumu ciklus. Iepriekš skanējušo "Īrijas stāstu" un "Krievijas stāstu" sēriju par Latvijas iedzīvotāju gaitām ārvalstīs šogad radio turpinās ar "Zviedrijas stāstu" un "Latvijas stāstu" cikliem "Atgriešanās" un "Ienācēji" - par cilvēkiem, kuri atgriezušies Latvijā pēc peļņas vai mācībām ārzemēs, kā arī citu valstu iedzīvotājiem, kuri apmetušies uz dzīvi Latvijā.

LR 4 ēterā ziņu kļūs vairāk - tās būs arī agrākās un vēlākās stundās nekā pašlaik, ieskaitot brīvdienas, piebilda programmas vadītāja.

Savukārt LR 2 direktors Armīns Ronis atzina, ka viņa vadītā radio skanējumā aptuveni 80% ētera laika būs veltīts mūzikai, ko tiešraidē nodrošinās studijā esoši diktori. Tāpat LR 2 būs sadarbības partneris dažādiem publiskiem projektiem, piemēram, Raimonda Paula mūzikas koncertam "Arēnā Rīga", "SEB Muzikālās bankas" noslēguma pasākumam Ventspilī, Jāņu svinībām Ikšķilē, savukārt valsts svētku laikā radio ēterā izskanēs īpaši veidota teātra mūzikas programma.

LR 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode pastāstīja, ka radio programmā līdzās akadēmiskajai mūzikai vairāk ētera laika veltīts džezam, kas jau pērn piesaistījis jaunu auditoriju. Radio turpinās cītīgi atspoguļot Latvijas koncertdzīvi, turpinot nodrošināt tiešraides no pirmizrādēm, koncertiem, kā arī tos iespēju robežās ierakstīt.

Savukārt, runājot par starptautisko sadarbību, radio organizēs aprīlī Rīgā notiekošo Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mūzikas ekspertu semināru; būs tiešraides, ko LR 3 piedāvās "Euro Radio" ēterā, kā arī nodrošinās tiešraides no Ņujorkas Metropoles opernama, kur uzstāsies Andra Nelsona diriģētais orķestris, no Vīnes, kur muzicēs operas dīva Elīna Garanča, un daudzus citus koncertus.

Savukārt nelielas izmaiņas plānotas LR3 nedēļas nogales programmā. Sestdienas rītos tiks piedāvāta jauna sadaļa plkst.10.30 "Cezūra bez cenzūras", kas stāstīs par mūzikas norišu aizkulisēm un dažādiem ar koncertreizēm saistītiem jautājumiem. Savukārt sarunu raidījums "Mākslinieka darbistabā" šogad pārcelts uz svētdienas rītu, informēja Vaivode.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais