"Latvenergo" energoapgādes atjaunošanā darot visu iespējamo

Latvijas energokompānija "Latvenergo" energoapgādes atjaunošanā Latvijā dara visu iespējamo, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Ivars Zariņš.

Viņš norādīja, ka "Lavenergo" augstākā vadība svētku laikā pat nesagaidīja "kamēr eglītē nodziest svecītes" un rīkojās, lai atjaunotu energoapgādi klientiem, kuriem tā bija traucēta. Jau 1.janvāra pulksten 6 "Latvenergo" darbinieki strādāja, lai atjaunotu energoapgādi, teica Zariņš.

Vienlaikus SPRK pārstāvis atzina, ka energoapgādes atjaunošana pašlaik ir "cīņa ar vējdzirnavām". Energoapgādes pārtraukumi rodas dēļ kokiem, kas krīt līnijās, un nereti rodas situācija, kad novācot sakritušos kokus no līnijām un atjaunojot energoapgādi, pēc neilga laika konkrētajā līnijā iegāžas jauni koki, atkal radot pārrāvumu, viņš skaidroja.

Pēc Zariņa teiktā šīs energokrīzes ietekme uz elektroenerģijas tarifu būs ļoti nenozīmīga. Energoapgādes atjaunošanas izmaksas kopējās "Latvenergo" izmaksās neveidos pat 1%, tādējādi krīzes novēršana neradīs būtiskas izmaiņas tarifos, viņš minēja, piebilstot, ka elektroenerģijas tarifu gan varētu ietekmēt valsts politika - pasākumu plāns, lai šādu situāciju nepieļautu nākotnē.

Jau vēstīts, ka pirmdienas vakarpusē pulksten 19 Latvijā bija traucēta aptuveni 2100 "Latvenergo" klientiem.

"Latvenergo" kopumā ir 1,04 miljoni klientu.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

Svarīgākais