Apmeklētājiem rūp Rīgas Zooloģiskā dārza traģēdija

© Nora Krevneva/f64

Pēc piektdien notikušās uguns nelaimes Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kad bojā gāja zebru mājas iemītnieki, cilvēki izrāda interesi, piedāvājot dažāda veida palīdzību, stāsta zooloģiskā dārza atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Pat uz viņa portāla draugiem.lv profilu tiek sūtītas pāris desmiti vēstuļu ar jautājumiem, kā var palīdzēt. Tiek piedāvāti pārtikas produkti - dārzeņi, kā arī siens dzīvniekiem, bet biedrības priekšsēdētājs paskaidroja, ka šāda palīdzība nav nepieciešama. Vienīgā iespēja, kā atbalstīt zooloģisko dārzu šobrīd ir tā apmeklējums.

"Galvenais, lai cilvēki neatteiktos no zooloģiskā dārza. Mums ir svarīgi, ka zooloģiskais dārzs ir vajadzīgs kādam," saka I. Līdaka. Rīgas Zooloģiskā dārza kasiere Ināra Hoņavko pastāstīja portālam nra.lv pastāstīja, ka uguns nelaimes dēļ apmeklētāju skaits šajās brīvdienās nav palinājies. Viņa piebilst, ka lielāks apmeklētāju skaits ir bijis skolēnu Ziemassvētku brīvdienās un vairāk akcijas laikā "Ziemas naktis zoodārzā", kas turpināsies vēl līdz 31.janvārim.

Zooloģiskā dārza darbinieki par notikušo nelaimi runā nelabprāt vai nevēlas runāt vispār, minot to, ka jūtas slikti un ir žēl dzīvnieku. "Tas taču ir pašsaprotami! Mēs te visi esam dzīvniekmīļi," min viens no zooloģiskā dārza darbiniekiem. Arī I. Līdaka apstiprināja, ka visi zooloģiskā dārza darbinieki pārdzīvo dzīvnieku nāvi, jo tas ir tāpat kā zaudēt savu mājdzīvnieku.

10. janvārī zoodārzā apmeklētāju skaits nebija liels, taču starp sastaptajiem apmeklētājiem lielākā daļa par uguns nelaimi bija dzirdējuši. Kāda vecmamma ar mazdēlu šodien iegādājušies abonementu, lai atbalstītu zooloģisko dārzu, kaut gan ieejas maksa šai kundzei nav jāmaksā.

"Liesmās izpostīto, 320 kvadrātmetrus lielo zebru māju nāksies nojaukt. Tās vietā, iespējams, varētu būt mājvieta lamām, kur varētu dzīvot 2-3 šķirnes lamu," pastāstīja Ingmārs Līdaka.

Kā iepriekš ziņojis portāls nra.lv 7.janvāra rītā izcēlies ugunsgrēks Rīgas Zoodārza zebru mājā. Bojā gājuši trīs strausi, trīs zebras, kā arī antilope.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais