Pensionāru federācija rosina veidot veselības apdrošināšanas sistēmu veciem cilvēkiem

Pensionāru federācija (PF) rosina veidot atsevišķu veselības apdrošināšanas sistēmu veciem cilvēkiem un invalīdiem.

To aģentūrai BNS apliecināja federācijas līdere Aina Verze, norādot, ka šis jautājums pārrunāts arī pirmdien tikšanās laikā ar vienu no apvienības "Vienotība" līderiem Aigaru Štokenbergu. Pirms 10.Saeimas vēlēšanām pašreizējā tieslietu ministra Štokenberga pārstāvētā apvienība ar PF noslēdza sadarbības memorandu.

“Mēs nevaram piekrist nostājai, ka pakalpojumu saņem tikai tie, kuriem ir nauda, bet, kam tās nav, jāskatās uz viņsauli,” komentēja Verze.

Viņa sacīja, ka par šo iniciatīvu PF plāno runāt gan ar politiķiem, gan nākamajā tikšanās reizē ar Valsts prezidentu.

Federācija rosina politiķus vienoties par sistēmu un atvēlēt naudu vecu ļaužu un invalīdu apdrošināšanai, piemēram, novirzot tam kāda nodokļa daļu. “Mūsu degošais jautājums ir veselība,” piebilda Verze.

Štokenbergs (“Vienotība”) aģentūrai BNS ar savas palīdzes Ingas Salenieces starpniecību gan pauda, ka par pensionāru apdrošināšanas jautājumu detalizēti nav runāts. Viņš valdē uzsvēris, ka izdevies izveidot budžetu, nesamazinot pensijas. Pārrunāts arī taisnīguma princips, saņemot pensijas. Pēc Štokenberga norādītā, pašlaik ir pensionāri, kas saņem izdienas pensiju, turpina strādāt un vēl saņem piemaksu par stāžu, kas būtu izvērtējams.

Pirms 10.Saeimas vēlēšanām Pensionāru federācija noslēdza īpašu sadarbības memorandu arī ar apvienību “Par labu Latviju”. Pēc Verzes teiktā, ar šā politiskā spēka politiķiem tikšanās pēc vēlēšanām vēl nav notikusi, bet kontakti tiekot uzturēti.

Svarīgākais