Ugunsgrēkā bojāgājušā policista tuviniekiem saziedo piecus tūkstošus latu

Pēc 31.decembrī notikušās traģēdijas Praulienas pagastā, kad ugunsgrēka dūmos gāja bojā Vidzemes reģiona pārvaldes policijas inspektors Jānis Vaivods un viņa sieva, bez vecākiem palikušajiem trim bērniem saziedoti gandrīz pieci tūkstoši latu.

Bojāgājušās sievietes māsa Solvita Seržāne aģentūrai BNS pastāstīja, ka pirms nedēļas atvērtajā kontā pašlaik ir 4830 latu. Šī nauda vēl nav tērēta un tiks izlietota bērnu vajadzībām, piemēram, izglītībai un veselībai. Bērni turpmāk augs tuvinieku ģimenēs.

Ziedojumu konts paliks atvērts arī turpmāk. “Kad rocība nav liela, tas kalpos kā drošības spilvens,” paskaidroja sieviete, vienlaikus gan uzsverot, ka sākotnēji par ziedojumu konta atvēršanu ģimene nav domājusi. Pēc viņas vārdiem, tas sanācis pats no sevis, kad finansiālu atbalstu tuviniekiem pēc traģēdijas vēlējušies sniegt Vaivoda darba biedri, kā arī personīgi iesaistījās iekšlietu ministre.

Seržāni pārsteigusi cilvēku lielā atsaucība. “Apbrīna cilvēkiem, kas ziedoja. Zinot šos grūtos laikus un cilvēku rocību, tas ir apbrīnojami, ka cilvēki vēl spēj just līdzi svešai sāpei. Tūkstoškārt paldies,” teica sieviete.

Jau vēstīts, ka traģēdija Praulienas pagastā, kad ugunsgrēkā privātmājā gāja bojā abi vecāki, notika 31.decembra rītā. Visi trīs bērni, kas gulēja mājas pirmajā stāvā, paši bija sajutuši dūmus un izglābušies.

Pēc tam iedzīvotājus palīdzēt bojā gājušā policista ģimenei aicināja iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība").

Svarīgākais