Energoapgāde Latvijā sestdienas vakarpusē traucēta aptuveni 7000 "Latvenergo" klientu

Energoapgāde Latvijā sestdienas vakarpusē ir traucēta aptuveni 7000 Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientiem, aģentūrai BNS pavēstīja "Latvenergo" ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Viņš informēja, ka visvairāk elektroenerģijas atslēgumu ir Austrumu reģionā, kur traucēta elektroapgāde Rēzeknes, Ludzas un Preiļu apkaimē ir 4000 klientiem. Savukārt Ziemeļaustrumu reģionā elektrības traucējumi ir Jēkabpils, Aizkraukles un Madonas apkaimē, kur traucēta vai pārtraukta apgāde ir 1300 klientiem. Tāpat apmēram 800 mājsaimniecību bez elektrības ir Centrālajā Latvijas reģionā - Ogres, Salaspils, Siguldes apkaimē.

Savukārt citos reģionos sestdien situācija būtiski uzlabojusies - elektroapgādes traucējumi ir prakstiski novērsti Ziemeļu reģionā - Cēsu un Valmieras apkaimē. Pēc Sikšņa teiktā, situācija būtiski uzlabojusies arī piejūras reģionos - Ventspils un Liepājas apkaimē, kā arī Zemgalē - Tukuma un Jelgavas apkārtnē.

Jau vēstīts, ka valdība 6.janvārī saistībā ar kritisko situāciju energoapgādē izsludināja ārkārtas situāciju 40 Latvijas novados, taču šo sarakstu vēl plānots papildināt ar potenciāli bīstamajiem reģioniem, kuros krītošie koki apdraud arī satiksmes drošību.

"Latvenergo" kopumā ir 1,04 miljoni klientu.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

Svarīgākais