Energoapgāde joprojām traucēta 8400 Latvenergo klientiem

Ceturtdienas vakarpusē pulksten 17 elektroenerģijas piegāde Latvijā vēl bija traucēta vai pārtraukta 8400 Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientiem, aģentūrai BNS pavēstīja "Latvenergo" ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Viņš informēja, ka bez sprieguma ir 596 transformatoru apakšstacijas.

Siksnis klāstīja, ka laika apstākļi ceturtdien ļāva "Sadales tīklam" elektroapgādes atjaunošanā gūt būtiskus panākumus, energoapgādi atjaunojot 5600 mājsaimniecībām. "Laika apstākļu uzlabošanās nerada jaunus traucējumus, tādēļ brigādes var veiksmīgi strādāt izpostīto elektrolīniju sakārtošanā," viņš uzsvēra.

Vienlaikus "Latvenergo" pārstāvis vērsa uzmanību uz to, ka situācija elektroapgādes atjaunošanā ir strauji mainīga ik stundu. Saskaņā ar "Sadales tīkla" operatīvo informāciju Austrumu reģionā lielākie elektroapgādes traucējumi joprojām ir Rēzeknē - trim tūkstošiem klientu, tostarp Rēzeknes novada Sakstagala, Čornajas, Maltas, Pušas, Ozolaines, Feimaņu, Silmalas un Rikavas pagastā. Savukārt Krāslavā traucēta apgāde ir 300 klientiem, Ludzā - 1380, Preiļos - 200 un Daugavpilī - 40.

Ziemeļaustrumu reģionā elektrības traucējumi ir Jēkabpilī, kur energoapgāde ir traucēta 1300 klientiem, Aizkrauklē - 270, Madonā - 200 un Balvos - 110 "Latvenergo" klientiem.

Ziemeļu reģionā bez elektroenerģijas Cēsu pusē ir 1300 klienti, savukārt Limbažos un Piebalgā - 18, savukārt rietumu reģionā bez elektroapgādes Ventspils pusē vēl ir 30 "Latvenergo" klienti, un Aizputes-Priekules apkaimē - deviņi. Centrālajā reģionā elektrības traucējumi ir Siguldā, kur bez elektroapgādes ir 23 "Latvenergo" klienti, savukārt Ogrē - 50. Dienvidu reģionā elektroenerģijas piegāde klientiem ir atjaunota, informēja uzņēmuma pārstāvis.

Siksnis pastāstīja, ka kopumā ceturtdien Latvijā elektroapgādes atjaunošanas darbos elektrolīnijās strādā 337 brigādes un vairāk nekā 1000 cilvēku. No "Sadales tīkla" elektroapgādes atjaunošanā ir iesaistīta visa iespējamā tehnika.

Elektroapgādes atjaunošanā un līniju apsekošanā piesaistītas arī papildu tehnikas vienības no valsts institūcijām - sniega motocikli no robežsardzes un arī no privātpersonām, visurgājēji no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un gaisa tehnika - trīs helikopteri. Ar Valsts mežu dienesta atbalstu darbos iesaistītas meža izstrādes brigādes ar speciālajām tehnikas vienībām. Visos "Sadales tīkla" reģionos strādā darbuzņēmēju brigādes.

"Latvenergo" kopumā ir 1,04 miljoni klientu.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

Svarīgākais