Līvānos elektrības piegāde atjaunota

Līvānu novadā otrdienas rītā elektrība ar transformatoru palīdzību teju pilnībā atjaunota, tās vairs neesot vien atsevišķos privātmāju rajonos un daudzstāvu namos, aģentūra BNS noskaidroja Līvānu novada domē.

Elektroenerģijas piegāde Līvānos atjaunota pirmdienas pievakarē. Transformatori strādā ar maksimālo jaudu, taču to slodzes nav vienmērīgi sadalītas un nav iespējams atjaunot elektropiegādi pilnībā visā pilsētā. Līdz ar to vietām radušās situācijas, ka vienā mājas daļā elektrība ir, bet blakus kāpņutelpā tās nav.

Atsevišķās ielās nedarbojas arī apgaismojums, jo ir nelieli vietējas nozīmes pārrāvumi. Otrdienas laikā montieri cer savest kārtībā augstsprieguma līnijas. Kopumā Līvānu novadā nodarbinātas apmēram 30 "Latvenergo" brigādes.

"Līvānu siltums" savukārt norādījis, ka ar siltuma piegādi pilsētā viss ir kārtībā, problēmas bijušas tikai vienā ēkā. Arī ūdensapgāde un kanalizācija pilsētā darbojas.

Nodrošināts arī viss nepieciešamais slimnīcas darbībai, pagaidām gan netiek darbināts rentgena aparāts un lifts, lai nesabojātu to elektroniku.

Jau vēstīts, ka Līvāni šā gada sākumā jau divreiz bija palikuši bez elektroapgādes, bet siltums un ūdensapgāde tika nodrošināta visu laiku. Pilsētā un tās apkaimē bija stipri traucēti arī fiksētā telefona sakari, ir grūtības sazināties pa mobilajiem tālruņiem, ņemot vērā nepilnīgo tīkla pārklājumu.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais