Policija vērtē arī vecāku atbildību saistībā ar Priekulē suņa sakosto zīdaini

Valsts policija turpina izmeklēt lietu par gadījumu, kad suns decembra sākumā savā būdā it kā ievilka un sakoda mēnesi vecu zīdaini.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse aģentūrai BNS pavēstīja, ka policija izvērtē informāciju par zīdaiņa ievainojumu formu un to iegūšanas apstākļiem, kā arī iespējamo vecāku atbildību par notikušo.

Liepājas reģionālās slimnīcas mediķi iepriekš apšaubīja, ka zīdaini sakodis suns, jo brūces uz zīdaiņa ķermeņa neesot bijušas svaigas.

Tomēr policijas rīcībā esošie materiāli liecina, ka tajā dienā suns bija norāvies no ķēdes un nezināmu iemeslu dēļ apgāzis bērna ratiņus. Tad dzīvnieks ar zobiem izvilcis zīdaini no ratiem un ievilcis to savā būdā, atstājot savu zobu pēdas bērna miesā. Par to liecina ievainojumu skaits un raksturs - ierodoties neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem, brūces vēl esot asiņojušas. Tas apliecina to, ka nelaimes gadījums noticis tajā dienā, kad izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, informēja Knīse.

Viņa arī norādīja, ka nav pamata uzskatīt, ka pret zīdaini notikusi vecāku vai citu cilvēku vardarbība.

Sabiedrībā iepriekš sašutumu izraisīja arī tas, ka suns uzreiz pēc notikušā ir nošauts.

Knīse sacīja, ka policija izvērtējusi arī to, vai suns likvidēts pamatoti un tiesiski. Policija vēlreiz apliecina, ka suni nav likvidējis policijas darbinieks. Suni nošāvis ar policiju nesaistīts cilvēks ar suņa īpašnieka atļauju.

"No policijas rīcībā esošajiem materiāliem un Dzīvnieku aizsardzības likuma normām redzams, ka nav pamata uzskatīt, ka suns likvidēts prettiesiski. Tomēr - lai arī policijas rīcībā ir pietiekamas ziņas par notikušā apstākļiem, galīgais lēmums šajā lietā vēl nav pieņemts. Par to, kāds lēmums tiks pieņemts gan par zīdaiņa sakošanu, gan suņa likvidēšanu, policija sabiedrību informēs atsevišķi," pastāstīja Knīse.

Jau vēstīts, ka Priekules pagastā 8.decembrī suns ievilcis savā būdā un sakodis mēnesi vecu zīdaini.

Policija saņēma informāciju no Priekules neatliekamās medicīniskās palīdzības punkta, ka Priekules pagastā suns apgāzis bērna ratiņus, aizvilcis uz savu būdu un sakodis novembra sākumā dzimušu puisēnu.

Zīdainis nogādāts Liepājas reģionālajā slimnīcā (LRS). Viņam konstatētas kostas brūces augšstilbos un sēžas muskulī.

Noskaidrots, ka māte saģērbusi bērnu, lai dotos pastaigāties, izstūmusi ārā bērna ratiņus, ielikusi zīdaini tajos un uz īsu mirkli iegājusi mājās. Tajā laikā no ķēdes nomaucies viņu suns, kas ir vācu aitas suņa lielumā, apgāzis bērna ratiņus un no tiem izvilcis zīdaini un ievilcis savā būdā. Bērnam miesas bojājumi ir virspusēji un nav dzīvībai bīstami. Alkohols ģimenē nav lietots, informēja policija.

Svarīgākais