Latgales reģionā elektroapgāde traucēta aptuveni 18 tūkstošiem "Latvenergo" klientu

Latgales reģionā elektroenerģijas traucējumi otrdienas rītā ir 18 tūkstošiem Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientu, otrdien intervijā Latvijas Radio teica "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs.

Viņš informēja, ka viskritiskakā situācija ir Rēzeknē, kur bez elektrības ir 7,5 tūkstoši mājsaimniecību. "Vissliktākā sitiuācija ir Rēzeknes rajonā - tur vidējā sprieguma elektrotīkli ir saraustīti gabalos," teica Žīgurs, atgādinot, ka elektropiegādes traucējumus rada no sniega un apledojuma smaguma lūstošie koki.

"Latvenergo" vadītājs pagaidām nezināja teikt, cik kompānijai izmaksās pašreizējā traucējumu novēršana. "To mēs varēsim pateikt tad, kad būs beigušies remontdarbi, bet tie noteikti būs vairāki simti tūkstoši latu," teica Žīgurs.

Viņš arī izteica izbrīnu, kāpēc iepriekšējos gados daļa "Latvenergo" peļņas nav novirzīta elektrolīniju tehniskā stāvokļa uzlabošanai. Tāpat viņu pārsteidzis tas, ka uzņēmuma īpašumā nav tehnikas vienību, piemēram, sniega motociklu un visurgājēju, kas ir ļoti nepieciešami elektroapgādes traucējumu novēršanai.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pagājušajās brīvdienās energoapgāde brīžiem bija traucēta līdz 66,6 tūkstošiem "Latvenergo" klientu.

"Latvenergo" kopumā ir 1,04 miljoni klientu.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

Svarīgākais