Bārzdiņam jāinformē prezidents par reformām veselības nozarē

Veselības ministram Jurim Bārzdiņam (Zaļo un zemnieku savienība) līdz otrdienai jāinformē Valsts prezidents Valdis Zatlers par reformām veselības nozarē.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai BNS pastāstīja, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pagājušajā nedēļā saņēmis prezidenta vēstuli ar lūgumu steidzami sagatavot informāciju par reformu gaitu un skaidrojumu par valdības pēdējā pērnā gada sēdē pieņemtajiem lēmumiem veselības nozares finansēšanā.

Dombrovskis 30.decembrī parakstījis rezolūciju Bārzdiņam līdz 4.janvārim sagatavot informāciju un to iesniegt Zatleram.

Šis temats arī tiks pārrunāts trešdien, kad notiks valdības vadītāja un Zatlera tikšanās. Tāpat premjers otrdien vai trešdien plānojis tikties ar Bārzdiņu, lai pārrunātu reformas īpaši attiecībā uz traumpunktiem.

Jau vēstīts, ka valdība 2010.gada pēdējā sēdē pieņēma lēmumu, ka Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS) no 2011.gada 1.jūlija vairs nesniegs neatliekamo palīdzību, kā līdz šim. TOS arī turpmāk sniegs plānveida palīdzību, savukārt akūtās traumas turpmāk ārstēs Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, kur izveidota jauna un moderna politraumu nodaļa, kā arī Rīgas 2.slimnīcā Daugavas kreisajā krastā.

Šis lēmums izraisīja asu kritiku un neizpratni mediķu aprindās.

Arī Zatlers iepriekš paudis nožēlu par dialoga trūkumu Veselības ministrijas plānos pārtraukt neatliekamās palīdzības sniegšanu TOS no 2011.gada 1.jūlija.

Zatlers vadīja TOS no 1994. līdz 2007.gadam.

Svarīgākais