Madonas novadā ugunsgrēkā vecākus zaudējušie bērni nogādāti pie radiniekiem

Trīs bērni, kuri Vecgada dienā ugunsgrēkā zaudēja abus vecākus, nogādāti pie radiniekiem, aģentūru BNS informēja Madonas slimnīcā.

Slimnīcas Ambulatorās nodaļas vadītāja Astrīda Svilāne pastāstīja, ka slimnīcas mediķi bērnus apskatījuši, taču nekādas veselības problēmas viņiem nav konstatētas, un tajā pašā dienā trīs, deviņus un 11 gadus vecajiem bērniem pakaļ atbraukuši radi.

Madonas novada bāriņtiesā par bērnu tālāko likteni nekādu informāciju neizpauda.

Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāve Gunta Skrebele aģentūru BNS informēja, ka ugunsgrēkā bojā gājušais ģimenes tēvs bijis policists Jānis Vaivods. Iekšlietu ministrija izsaka līdzjūtību bojā gājušā ģimenei, vienlaikus aicinot ziedot līdzekļus bez vecākiem palikušo triju bērnu atbalstam.

"Policija ikdienā sniedz palīdzību mums, bet šoreiz palīdzība nepieciešama policijas darbinieka ģimenei, tāpēc aicinu sabiedrību nepalikt vienaldzīgiem un palīdzēt radinieku apgādībā nonākušajiem bērniem atgūties no smagā likteņa satricinājuma," norādīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība").

Skrebele paskaidroja, ka ministres aicinājums ir koleģiāls, labas gribas žests, jo "cietuši mūsu cilvēki". Šis neesot tas gadījums, kad prevalējuši apsvērumi, ka pašvaldība un valsts nespēj sniegt savlaicīgu palīdzību traģiskajā situācijā nonākušiem bērniem un viņu tuviniekiem. Pēc Skrebeles vārdiem, nauda tikšot izlietota bērēm un bērnu uzturēšanai.

IeM ziedojumus aicina pārskaitīt ziedojumu kontā bojā gājušās māsai Solvitai Seržānei: personas kods 291172-11725, konta numurs LV 10HABA0551029993595.

Pagaidām nav zināms, kādu atbalstu bojāgājušo ģimenei varētu piešķirt pašvaldība. Praulienas pagasta pārvaldes vadītājs Valdis Gotlaufs aģentūrai BNS pastāstīja, ka pagaidām bērni izvietoti pie radiem, taču sociālais dienests vēl nav apzinājis, kāda palīdzība ģimenei nepieciešama. "Jāizrunājas ar radiniekiem, kādas vajadzības ir nepieciešamas," viņš norādīja.

Jau vēstīts, ka Madonas novada Praulienas pagastā 31.decembra rītā nenodzēstu sveču dēļ izcēlies ugunsgrēks dzīvojamajā mājā nelielā platībā. Mājas saimnieki gājuši bojā, bet viņu trīs bērni izglābušies.

Vecāki gulējuši ēkas augšējā stāvā, kur uz mūzikas centra atstājuši degošas sveces, kas izkusušas un sākušas degt. Bērni, kas gulējuši mājas pirmajā stāvā, sajūtot dūmus, māju pametuši, aizskrējuši pie kaimiņiem, kur izsaukti arī glābēji. Tomēr, ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, degošās mājas saimnieki jau atrasti miruši.

Svarīgākais