Mežaparkā topošā BMX trase būšot modernākā Eiropā

Mežaparkā topošā BMX riteņbraukšanas trase, kuru paredzēts pabeigt pavasarī, būšot modernākā Eiropā.

Pašlaik jau sāktas sarunas par iespēju šajā trasē 2013.gadā rīkot Eiropas čempionāta posmu BMX sacensībās, aģentūrai BNS pavēstīja pašvaldības aģentūras "Rīgas meži" Mežaparka daļas vadītāja vietnieks Henrijs Frīdenbergs.

Viņš pastāstīja, ka tehniskā nodrošinājuma un brauktuves ziņā trase atbildīšot augstākā līmeņa prasībām un esot pamats uzskatīt, ka trase būšot modernākā Eiropā. To, iepazīstoties ar trases plānojumu uz papīra, atzinuši BMX jomas eksperti no Lielbritānijas un citām ārvalstīm. Ar idejām trases ierīkošanā dalījušies arī pašmāju BMX sportisti ar pasaules pieredzi, tostarp Artūrs Matisons, kurš arī vadījis trases būvdarbus.

Jau pašlaik ir nosūtīti pieteikumi par iespēju Mežaparka trasē rīkot BMX Eiropas čempionāta posmu 2013.gadā. Savukārt ikdienā trasi treniņa vajadzībām varēs izmantot topošie un esošie BMX braucēji. Trasē notiks arī nacionāla mēroga sacensības BMX riteņbraukšanā, sacīja "Rīgas mežu" pārstāvis.

Lai arī sākotnēji trases izveide bija plānota līdz 1.decembrim, tās izbūves darbi turpināsies pavasarī. Līdz šim jau izveidots trases reljefs un uzlikts brauktuves ceļa segums, bet nākamā gada marta beigās trasē uzstādīs starta un laika uzskaites iekārtas, kā arī trases teritorijā ierīkos skatītāju tribīnes un paveiks citus iekārtošanas darbus.

Trases izveides kopējās izmaksas būs apmēram 174 tūkstoši latu, 60 tūkstošus latu segs Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Riteņbraukšanas federācija, bet daļēji trases izveidi apmaksās privāti sponsori, norādīja Frīdenbergs.

Jau vēstīts, ka augustā līdzās Mežaparka kompleksam sākās BMX trases izbūve. Pirms tam vairākus mēnešus ilga Rīgas pašvaldības un Valsts meža dienesta (VMD) savstarpējās nesaskaņas par pašvaldībai saistībā ar trases izbūvi nepieciešamo atļauju izcirst apmēram 15 kokus.

VMD iepriekš lēmumu par atļaujas izsniegšanu aizkavēja, jo uzskatīja, ka par teritoriju, kurā paredzēta trase, vajadzīgs detālplānojums. Tomēr Rīgas pilsētas būvvalde jau pērn nolēmusi, ka BMX trases būvēšanai detālplānojums nav vajadzīgs.

Saskaņā ar iepirkumu konkursu BMX trases pirmās kārtas izbūvi par 105 608 latiem veica uzņēmums "SCO centrs" no Burtnieku novada Valmieras pusē.

Latvijā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) piekāpsies pedagogu algu pieaugumam par 2,6%, ja būs skaidrība par tālāko algu grafika izpildi, žurnālistiem pauda arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Svarīgākais