Ministrijās arī šogad nebūs Ziemassvētku balles

Taupības režīma dēļ ministrijās arī šogad nenotiks Ziemassvētku un Jaunā gada balles, un, ja arī kādā valsts iestādē atzīmēs svētkus, tam tiek solīts netērēt valsts budžeta līdzekļus, aģentūra BNS uzzināja, aptaujājot ministrijas.

Zemkopības ministrijas (ZM) sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska aģentūrai BNS pastāstīja, ka, sagaidot gada nogales svētkus, ministrijas darbiniekiem nav paredzēta Ziemassvētku balle vai cits pasākums.

Pēc Lazovskas teiktā, ekonomisku apsvērumu dēļ Ziemassvētku balle ZM darbiniekiem šogad nenotiks. "Mūsu budžetā šim pasākumam nav atvēlēti līdzekļi," viņa paskaidroja un piebilda, ka arī pagājušajā gadā ekonomisko apsvērumu dēļ ZM Ziemassvētku balle netika organizēta.

Tāpat ZM šogad nesūtīs drukātos apsveikumus sadarbības partneriem. Apsveikumu kartītes tiek nosūtītas tikai elektroniski, apliecināja ministrijas pārstāve.

Savukārt Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošais Pārtikas un veterinārā dienesta kolektīvs svinēs Ziemassvētkus arī šogad, aģentūrai BNS pavēstīja PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa norādīja, ka pasākuma budžets ir atkarīgs no tā, cik darbinieki vēlēsies tajā piedalīties, jo visas pasākuma izmaksas tiek segtas no darbinieku pašu kabatām. "Valsts nauda šiem mērķiem tērēta netiek," uzsvēra PVD pārstāve.

"Drukātā formā apsveikumu kartītes no PVD saņems vien sadarbības partneri ārvalstīs - uzraudzības dienesti, ar kuriem sadarbojamies, starptautisko projektu partneri un citas institūcijas," klāstīja Meistere un piebilda, ka savukārt sadarbības partnerus Latvijā dienests ne mazāk silti sveiks, izmantojot e-pastu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Ilze Dišlere aģentūru BNS informēja, ka ministrijā šogad darbinieku balle netiek plānota.

RAPLM naudas līdzekļus netērēs arī svētku apsveikumiem. Pēc Dišleres teiktā, RAPLM svētku apsveikums sagatavots un nosūtīts sadarbības partneriem - pašvaldībām, plānošanas reģioniem, nozaru ministrijām, nevalstiskajām organizācijām - elektroniski.

Satiksmes ministrijas (SM) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Eida aģentūrai BNS sacīja, ka ministrijā šogad nav paredzēta īpaša Ziemassvētku vai Jaunā gada sagaidīšanas balle, plānota tikai ministrijas vadības svinīga uzruna darbiniekiem. Viņa norādīja, ka budžeta līdzekļi šim mērķim netiek tērēti.

Eida informēja, ka apsveikumu kartītes, tāpat kā iepriekš, SM sūtīs elektroniskā formātā un arī apsveikumu kartītēm budžeta līdzekļi nav tērēti, jo tās izveidojuši ministrijas darbinieki.

Arī Latvijas pasta kompānijas "Latvijas Pasts" (LP) sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda aģentūrai BNS norādīja, ka svētku balles LP nerīko, tādējādi tas arī nerada nekādas izmaksas.

Savukārt Ziemassvētku apsveikumu kartītes LP sūta saviem sadarbības partneriem, kolēģiem un lielākajiem klientiem. "Ņemot vērā, ka LP tiešā funkcija ir sūtījumu apmaiņas nodrošināšana, LP uzskata, ka vismaz svētkos saviem tuvākajiem ir jānosūta īsta, taustāma apsveikuma kartīte. Šāds apsveikums pauž daudz lielāku sirsnību nekā elektroniski nosūtīts apsveikums. Turklāt, sūtot taustāmas apsveikuma kartītes, LP rāda arī labu piemēru citiem uzņēmumiem un iedzīvotājiem, tādējādi aicinot arī viņus atjaunot apsveikumu kartīšu sūtīšanas tradīcijas," viņa teica.

Tērauda piebilda, ka LP apsveikuma kartīte ir īpaša arī ar to, ka tās dizaina ideja ir LP darbinieku radīta. Viņa pastāstīja, ka apsveikumu kartīšu izmaksas nav augstas, konkrētus ciparus neminot.