Uz Krievijas robežas rindā stāv vairāk kā 1000 kravas auto, robežsardze strādās pastiprinātā režīmā

Trešdienas rītā uz Latvijas un Krievijas robežas rindā gaida vairāk nekā 1000 kravas auto, un, lai mazinātu rindas, Valsts robežsardze (VRS) gada nogalē strādās pastiprinātā režīmā.

VRS pārstāve Jevgēnija Pozņaka aģentūru BNS informēja, ka plkst. 7 izbraukšanu no Latvijas Terehovā gaida 1000 kravas automašīnas, bet Grebņevā - 310.

Lai nodrošinātu maksimāli efektīvu robežas šķērsošanas vietu darbību uz Latvijas austrumu robežas šī gada nogalē, Valsts robežsardzes struktūrvienībās ar VRS priekšnieka pavēli noteikta vairāki pastiprinātās darbības pasākumi.

Turpmākajās dienās līdz situācijas normalizācijai saistībā ar kraso kravu pārvadājumu apjoma pieaugumu Terehovas robežkontroles punktā un nepieciešamības gadījumā arī Grebņevas, Silenes un Pāternieku robežkontroles punktos dienestā tiks iesaistīts papildus personāls. Robežsargi veiks vairāku robežas šķērsotāju pārbaudes vienlaicīgi, pastiprinās rindas uzraudzību ar nolūku nepieļaut tās apbraukšanu, nodrošinās satiksmes regulēšanu.

Jautājums par Latvijas un Krievijas robežkontroles punktos strādājošo dienestu darbības paātrināšanu iekļauts arī 22. un 23.decembrī sasauktajā robežu darba grupas darba kārtībā, kā arī tiek strādāts pie vienošanās panākšanas par ikdienas informācijas apmaiņas un kopīgas situācijas monitoringa veikšanu abu valstu robežkontroles punktu robežsargu un muitas maiņu vecāko starpā.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais