Daudze: Vilnītim jāspēj ieviest kārtību paša vadītajā iestādē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) konflikta pamatā ir nesaskaņas iestādes darbinieku starpā, bet biroja priekšniekam Normundam Vilnītim būtu jāspēj ieviest kārtība paša vadītajā iestādē.

Šādu pārliecību pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" pauda Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība).

Komentējot situāciju KNAB, viņš norādīja, ka biroja priekšnieka rīkojumus, ja tie ir atbilstoši likumam, neviens nav tiesīgs atcelt, pat ne premjers. Līdz ar to, ja vien neapstiprināsies, ka KNAB vadītāja rīkojumi bijuši prettiesiski, nav pamata Vilnīti no amata atcelt.

Tomēr konflikts birojā arī parādījis, ka biroja priekšnieka un viņa vietnieku starpā ir "absolūta nesaskaņa". "Vēlreiz gribu atgādināt - šādā iestādē priekšnieks var būt tikai viens," uzsvēra Daudze, norādot, ka "Vilnīša kungam ir jāizmanto savas tiesības un jāievieš savā iestādē kārtība".

Tai pat laikā KNAB jābūt skaidri formulētiem uzdevumiem ar skaidri izmērāmiem rezultātiem un termiņam, kādos šie uzdevumi sasniedzami. Ja progresa biroja darbībā nav, tad jādomā, vai viss kārtībā ar iestādes vadītāju, skaidroja Saeimas pārstāvis.