Policija jau otro reizi izbeidz kriminālprocesu saistībā ar VVF ieteikto Liepājas vēju attīstīšanu

Ekonomikas policija decembra sākumā jau otro reizi nolēmusi izbeigt kriminālprocesu saistībā ar eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un viņas dzīvesbiedra uzņēmuma "VVF Consulting" iegūto pasūtījumu Liepājas pašvaldības rīkotajā konkursā par pašvaldības īstenotās attīstības politikas analīzi.

Valsts policijas pārstāve Linda Neimane-Zobena aģentūrai BNS apstiprināja, ka kriminālprocess izbeigts, jo nav noticis noziedzīgs nodarījums.

Jau ziņots, ka Ekonomikas policija jau pērn martā izbeidza kriminālprocesu saistībā ar "VVF Consulting" iegūto pasūtījumu Liepājas pašvaldībā. Arī toreiz kriminālprocess izbeigts, jo nav konstatēts noziedzīgs nodarījums, taču prokuratūra policijas lēmumu atcēla.

2008.gada janvārī eksprezidentes un viņas dzīvesbiedra uzņēmums "VVF Consulting" uzvarējis Liepājas pašvaldības rīkotajā konkursā par pašvaldības īstenotās attīstības politikas analīzi. "VVF Consulting" piedāvātā kopējā līgumcena bijusi 16 190 latu. Konkursā saņemti tikai divi pieteikumi. Firmas "VVF Consulting" piedāvājums bijis gandrīz trīs reizes lētāks par otra pretendenta piedāvājumu, norādīja pašvaldība.

Pirms konkursa gan solīts, ka tiks sniegts profesionāls un izsmeļošs vērtējums un konsultācijas par pašvaldības darbības efektivitāti, atzinumi par Liepājas attīstības stratēģijas efektīvu ieviešanu, kā arī ieteikumi un uzsvari komunikācijas plāna izstrādei nozaru attīstības programmu īstenošanai nepieciešamo mērķauditoriju vai sadarbības partneru iesaistīšanai.

Iepriekš arī izskanējis, ka Valsts kontrole pieprasīja Liepājas domei informāciju, kā plānots izvērtēt uzņēmuma veikto pilsētas attīstības politikas analīzi, kā arī ziņas par iepirkuma līguma noteikumiem, kas nosaka pasūtītā pētījuma kvalitātes prasības un iespējamās sankcijas šo prasību neievērošanas gadījumā.

Svarīgākais