Valsts policijas priekšnieks iesniedzis atlūgumu

© Lauris Vīksne, f64

Atlūgumu iesniedzis Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins, kurš šo amatu ieņēma kopš 2009.gada pavasara, aģentūru BNS informēja Iekšlietu ministrijā.

Līdz ar to policijai no nākamā gada būs jauns priekšnieks, bet Voins savu profesionālo darbību turpinās, no nākamā gada vadot Ostas policiju.

Valsts policijas priekšnieka amatam meklēs jaunu kandidātu. Lai nodrošinātu sekmīgu un pēctecīgu Valsts policijas darbu, ministre Linda Mūrniece ir sākusi pārrunas ar pieciem Valsts policijas priekšnieka amata kandidātiem.

Mūrniece norādīja, ka augstu vērtē Voina līdzšinējo veikumu un ieguldījumu VP attīstībā. "Uzskatu, ka Voina kunga profesionālās prasmes ir ļāvušas Valsts policijai sekmīgi realizēt strukturālās reformas un motivēt policistus darbam smagajos krīzes apstākļos. Patlaban ir svarīgi atrast piemērotāko kandidātu, kurš spēs turpināt Valsts policijas aizsākto kursu, sekmējot vēl lielāku policijas darbinieku profesionālo izaugsmi un sabiedrības uzticības vairošanu policijas darbam. Esmu pārliecināta, ka Voina kunga zināšanas un prasmes dos nozīmīgu ieguldījumu Ostas policijas attīstībā," klāstīja Mūrniece.

Nākamo Valsts policijas amata kandidātu, kas tiks virzīts apstiprināšanai Ministru kabinetā, ministre plāno paziņot preses konferencē, kas notiks 23.decembrī Iekšlietu ministrijā.

Starp vērtējamajiem kandidātiem ir Rīgas reģiona policijas priekšnieks Ints Ķuzis, VP Galvenās kārtības policijas priekšnieks Guntars Marķitāns, VP Personāla vadības biroja priekšnieks Artis Velšs, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Ralfs Kviesītis un VP Policijas koledžas priekšnieks Aigars Evardsons.

Jau šogad februārī presē izskanēja, ka Voins plāno ieņemt amatus jaunveidojamajā Ostas policijā, bet VP priekšnieka amatā varētu iecelt pašreizējo VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Ķuzi.

Voins par Valsts policijas priekšnieku kļuva 2009.gada martā, kad stājās Alda Lieljukša vietā, kurš savukārt kļuva par Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru. No 2008.janvāra viņš bija Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks. Arī 1998.gadā viņš bija Valsts policijas priekšnieka vietnieks.

Voinam 2008.gada septembrī piešķirta ģenerāļa pakāpe. Viņš nav bijis disciplināri sodīts.

Voins 2001.gadā absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu. VP šefs apbalvots 33 reizes, tostarp ar personīgo ieroci un Iekšlietu ministrijas Zelta goda zīmi. Voina parādsaistības pagājušā gada nogalē bijušas seškārt lielākas nekā gada sākumā. Ja 2008.gada nogalē Voina parādsaistības bija vien aptuveni deviņu tūkstošu latu apmērā, tad pērn tās pieaugušas līdz 56 665 latiem (80 627 eiro).

Svarīgākais