Roku darba skaistums invalīdu labdarības tirdziņā

Daugavas sporta namā apmeklētājus līdz pat svētdienai gaida invalīdu pašdarināto labumu tirdziņš. Neatkarīgās satiktie cilvēki optimistiski un laipni izrāda rokām darinātās lietas, kuru tapšanā ieguldīts liels un svētīgs darbs.

Pārdevēja Milda Gaile stāsta, ka tirdziņš darbojas jau 15 gadu. Ikviens čakli strādājis un gatavojies, lai arī šogad iepriecinātu citus ar siltām, adītām vilnas zeķēm, cimdiem, šallēm, cepurēm un džemperiem, dažādiem izšuvumiem, linu galdautiem, austiem paklājiem un galdsegām. Uz galdiem izlikti ne tikai rakstaini aksesuāri ziemas sezonai, bet arī rotas – auskari, brošas, zīda kaklasaites, tamborētas puķes un žabo. Tāpat arī apsveikumu kartītes Ziemassvētkiem, galda kartītes kāzām un citām svētku reizēm. Dažādi pinumi, keramikas, ādas un koka izstrādājumi, tamborējumi, sauso ziedu un sveču kompozīcijas, apģērbs un koka rotaļlietas bērniem. Sirsnīgā audēja Velta Hertmane iepazīstina Neatkarīgo ar roku darinātiem telefonu maciņiem un stāsta, ka jābūt optimistiem.

Bērnu un jauniešu basketbola skolas Rīga sporta kompleksa direktora vietniece Māra Bokaldere Neatkarīgajai pastāstīja, ka šis tirdziņš ir labdarības pasākums invalīdiem, kuri izrāda iniciatīvu un vēlmi darboties. Tāpēc darbs, kas ieguldīts visa gada garumā, ap Ziemassvētkiem gaida pircējus, kā arī dod iespēju pārdevējiem satikties un parunāt. Iepriekšējos gados to apmeklēja arī ārzemnieki. Šogad visi kā viens, gan latvieši, gan viņu draugi no citām valstīm, ir laipni aicināti iegādāties dāvanas sev un mīļajiem. Šeit nopērkamās preces ir par draudzīgākām cenām nekā citos sezonas tirdziņos, novērojusi pensionāre Astrīda.

Pērn rīkotais tirdziņš gandrīz izpelnījās 400 latu soda naudu par nesankcionētas reklāmas izlikšanu. Taču, pateicoties jauniešu aktivitātēm sociālajos portālos, tas bija tik apmeklēts, ka dažiem pārdevējiem pat pietrūcis preču. Uz tikpat lielu atsaucību pārdevēji cer arī šogad. Invalīdu rokdarbus varēs iegādāties līdz svētdienai no pulksten 10.00 līdz 18.00 Daugavas sporta namā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais