Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Aivaram Lembergam cietumu aizstāj ar drošības naudu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Šorīt Rīgas apgabaltiesa, iztiesājot kriminālprocesu apelācijas instancē, Aivaram Lembergam aizstāja apcietinājumu ar drošības naudu 100 000 eiro.

Lai tiktu brīvībā, drošības nauda 100 000 eiro A. Lembergam jāsamaksā mēneša laikā vai nu pašam, vai arī šī summa par A. Lembergu jāiemaksā kādam cita, apliecinot līdzekļu legālu izcelsmi.

Kā pats A. Lembergs tiesai skaidroja iepriekšējā tiesas sēdē, viņam bankas kontā ir uzkrājušies apmēram 70 000 eiro, jo, atrodoties cietumā, viņš nav tērējis pensiju.

Šo pašu summu A. Lembergs nosauca tiesas sēdes starpbrīdī, sarunājoties ar savu dēlu (saruna bija dzirdama, jo tiesas sēde notika attālināti ar interneta pieslēguma palīdzību). A. Lembergs piebilda, ka pārējo summu sadabūt nebūs problēmu, jo to kaut vai “pa piecītim” sametīs ventspilnieki.

Tāpat A. Lembergam maksājot algu Ventspils domē - apmēram 1 500 eiro mēnesī -, jo viņš kā domes deputāts turpinājis strādāt attālināti no cietuma. Tāpat A. Lembergs gūstot ienākumus no nekustamā īpašuma iznomāšanas - apmēram 3 000 eiro mēneši. Tiesa ņēma vērā minēto līdzekļu legālo izcelsmi.

Vienlaicīgi A. Lembergam noteikts papildu drošības līdzeklis - liegums pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pienākumus. Šāds drošības līdzeklis viņam vairāk nekā 10 gadus bija noteikts arī iepriekš - līdz pagājušā gada 22. februārim, kad tas tika aizstāts ar apcietinājumu.

Lai īstenotu šo drošības līdzekli, vispirms gan A. Lembergs būtu jāievēlē par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju, jo, kā zināms, pēc pagājušajā vasarā notikušajām pašvaldību vēlēšanām, kurās A. Lembergs pat atrodoties cietumā guva spīdošu uzvaru, par Ventspils mēru viņš nekļuva. Šobrīd Ventspils mērs ir A. Lemberga vadītās partijas “Latvijai un Ventspilij” biedrs Jānis Vītoliņš.