Lielvārdē no traģiskā ugunsgrēka divus bērnus izglābis kaimiņš

Ugunsgrēku Lielvārdē, kurā gāja bojā puika un cietuši seši cilvēki, otrdienas vakarā pamanījis kaimiņš no blakus nama, kurš arī izsaucis glābējus un no nelaimes vietas iznesis divus bērnus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūra BNS noskaidroja, ka kaimiņš pamanījis dūmus un tajā brīdī viņš arī izsaucis ugunsdzēsējus un neatliekamo medicīnisko palīdzību. Tad šis vīrs arī meties piedūmotajā mājā un iznesis divus no bērniem, septiņus gadus vecu meiteni un desmit gadu vecu zēnu.

Tikai pēc tam pārējo bērnu un sirmgalves glābšanā iesaistījušies vecāki, tomēr vienu puiku nav izdevies glābt, viņš nosmacis dūmos.

Ugunsgrēks izcēlies guļamistabā, dzīvoklis atradies otrajā stāvā. Nelaimes iemesls nav skaidrs - iespējams, tā varētu būt bijusi bez uzraudzības atstāta svece vai nenodzēsts izsmēķis. Sildītājs istabā neesot bijis. Tomēr istaba izdegusi tik pamatīgi, ka iemesli būs jānoskaidro policijai.

Zināms, ka ugunsgrēkā vismazāk cietis ģimenes galva. Viņš tāpat kā divas sievietes un trīs bērni nogādāti slimnīcā.

Jau vēstīts, ka otrdienas vakarā Lielvārdē ugunsgrēkā dzīvojamā mājā gājis bojā sešus gadus vecs puika, cietuši vēl seši cilvēki, tostarp trīs bērni, aģentūru BNS informēja VUGD.

Izsaukums uz divstāvu namu Rembates ielā 13 saņemts otrdien plkst.22.56. Mājas otrais stāvs dega 25 kvadrātmetru platībā, ugunsgrēka iemesli nav zināmi. Cietušas divus un septiņus gadus vecas meitenes, desmit gadu vecs puika, kā arī 41 gadu vecs vīrietis un 32 un 76 gadus vecas sievietes. Visi cietušie nogādāti slimnīcā.

Ugunsgrēka vietā strādāja četras VUGD automašīnas. Ugunsgrēks lokalizēts plkst.23.20, likvidēts plkst.0.50.

Pavisam diennaktī VUGD saņēmis 36 izsaukumus, 25 uz ugunsgrēku vietām. Viens cilvēks ugunsgrēkos gājis bojā, septiņi izglābti. Piecas reizes veikti glābšanas darbi, sešas reizes glābēji saņēmuši maldinošus izsaukumus.

Svarīgākais