Prezidenta kanceleja plāno pārvākties ASV vēstniecības telpām

Valsts prezidents Valdis Zatlers un prezidenta kanceleja pils remonta laikā plānojusi pārvākties uz līdzšinējām ASV vēstniecības telpām Raiņa bulvārī 7, liecina Finanšu ministrijas publiskotā informācija.

Prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols aģentūrai BNS norādīja, ka vēl gan nav zināms, kad ASV vēstniecība plānojusi pārvākties uz jaunajām telpām - termiņi ik pa laikam tiek pārcelti. Sākotnēji kanceleja vēlējusies pārcelties jau šā gada nogalē, taču šī iecere, visticamāk, vairs nav reāla.

Ozols pavēstīja, ka kanceleja varētu pārcelties pavasarī, kad arī sāksies aktīvā būvdarbu sezona.

ASV vēstniecības Rīgā pārstāvis Kaspars Rūklis aģentūrai BNS norādīja, ka vēstniecība uz jauno ēku plāno pārvākties pavasarī. Arī ASV vēstniece Džūdita Gārbere iepriekš paudusi cerību, ka uz jauno ēku varētu pārcelties nākamā gada pirmajā pusē. Jaunā ēka izmaksājusi 89,8 miljonus ASV dolāru (aptuveni 44,9 miljonus latu).

Saskaņā ar Finanšu ministrijas informāciju pārcelšanās izdevumiem nepieciešami 25 tūkstoši latu, bet vēstniecības telpu remontam - 110 250 latu.

Par Rīgas pils priekšpils rekontrukcijas pirmo kārtu un nomas maksas apmēru otrdien lems valdība.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.