Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Piedāvā pārāk dārgu Pļaviņu aizsargdambja rekonstrukciju

Pļaviņu novada domes iepirkumu komisija pieņēmusi lēmumu pārtraukt iepirkuma procedūru – atklātu konkursu par Pļaviņu aizsargdambja rekonstrukciju

Konkursa uzvarētāja piedāvātā līgumcena būtiski pārsniegusi Pļaviņu novada domei pieejamo Eiropas Reģionālās attīstības fonda maksimālo 100 000 latu līdzfinansējumu, Neatkarīgo informē Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde. Pēc Pļaviņu novada domes lūguma par papildu finansējumu no Vides ministrijas saņemta informācija, ka to nav iespējams palielināt, kādēļ pašvaldība nolēmusi izsludināt atkārtotu konkursu.

"Bijām cerējuši, ka jau šogad uzsāksim aizsargdambja būvi, taču izskatās, ka arī nākamajā pavasarī iespējamie plūdi būs jāaizvada tā, kā to būs daba lēmusi," nopūtās Pļaviņu novada domes vadītāja G. Žilde.

Viņa norādīja, ka aizsargdambja rekonstrukcijai nāksies iepirkt lētākus materiālus, kā arī pazemināt darbu izpildes prasības, piemēram, koku izciršanu veikt pašvaldības pašas jeb 100 latu programmas strādnieku spēkiem.

Pašlaik tiek precizēta dokumentācija jaunā iepirkuma izsludināšanai. Pļaviņu novada domes izpilddirektors Aivars Bardovskis informē, ka projekts Pļaviņu aizsargdambja rekonstrukcija paredz esošo aizsargdambi pagarināt par aptuveni diviem kilometriem divos posmos – pirmajā Daugavas labā krasta aizsargdambja Pļaviņu posmā līdz Pļaviņu mūzikas skolai uz vienu pusi un līdz Gostiņiem uz otru pusi Aiviekstes labā krasta aizsargdambja posmā, kur dambja nav vispār. Dambī tiks izveidota arī lietus kanalizācija ar pretvārstiem, kā arī paredzēta dambja apgaismojuma ierīkošana Pļaviņu posmā. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 624 094,11 latu, no kurām 85 procentus jeb 530 480 latu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, bet atlikušos 15 procentus jeb 93 614,11 latu sedz finansējuma saņēmējs – Pļaviņu novada dome.

Aizsargdambja nepietiekamā garuma dēļ Daugavas plūdos regulāri applūst liela daļa Pļaviņu pilsētas. Vieni no pēdējo gadu lielākajiem plūdiem Pļaviņās bija vērojami šā gada pavasarī.