Godmanis: 2012.gadā budžetā nodokļu palielinājumi vairs nav iespējami

2012.gada valsts budžetā nodokļu palielinājumi vairs nav iespējami, lai Latvija neatgrieztos pie lielas inflācijas, pirmdien intervijā LNT raidījumā "900.sekundes" sacīja bijušais premjers un Eiropas parlamenta deputāts Ivars Godmanis.

"Drīzāk es domāju, ka varētu būt situācija, ka būtu nodokļu samazinājumi," viņš sacīja.

Godmanis arī atzina, ka 2011.gadā varētu nākties grozīt valsts budžetu, ja notiks kādi atpakaļejoši procesi un ekonomika sāktu pasliktināties. Tad varētu nākties samazināt atsevišķus nodokļus, taču līdz ar to arī samazināt arī izdevumus.

Runājot par 2011.gada budžetu, Godmanis atzina, ka apmierināto nekad nebūs. Pēc viņa teiktā, valdība šoreiz ieturējusi principu nosargāt sociālo budžetu.

Viņš norādīja, ka atbalsta pievienotās vērtības nodokļa likmju celšanu, lai tās izlīdzinātu ar Igauniju un Lietuvu. Vienlaikus ir svarīgi, lai nodokļi Latvijā nebūtu lielāki kā kaimiņvalstīs.

Godmanis arī norādīja, ka neatbalsta progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieviešanu, par ko iepriekš izteicies finanšu ministrs Andris Vilks. Viņš sacīja, ka progresīvo IIN varētu ieviest tad, ja tāds būtu arī Igaunijā un Lietuvā. "Ja iesim vieni paši, zaudēsim konkrētspēju," viņš norādīja.

Jau ziņots, ka valdība šobrīd strādā pie nākamā gada valsts budžeta. Kopējais konsolidācijas apmērs ir 290,7 miljoni latu, tostarp lielāko daļu iecerēts gūt, palielinot budžeta ieņēmumus.

Svarīgākais