Mūrniece asi reaģē uz Apiņa izteikumiem par cigarešu fabriku

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece vērsusies prokuratūrā ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu par Latvijas Ārstu biedrības prezidenta Pētera Apiņa vakar intervijā Neatkarīgajai izteiktajiem apgalvojumiem par to, ka nelegālo cigarešu ražošanu Latvijā, iespējams, piesedz policija.

Linda Mūrniece Apiņa intervijā pausto uztvērusi kā tieši pret sevi vērstus apmelojumus un publiski likusi Latvijas Ārstu biedrības prezidentam atsaukt teikto. Tāpat ministre uzdevusi Valsts policijas priekšniekam Valdim Voinam uzaicināt P. Apini, lai tas sniegtu policijai visu viņa rīcībā esošo informāciju, ja tāda patiešām ir viņa rīcībā.

Iekšlietu ministres preses sekretāre Kristīne Liepa Neatkarīgajai apstiprināja, ka ministre vērsusies pie tiesībsargājošajām institūcijām. Viņa apsverot arī iespēju tiesāties ar P. Apini. "Šīs apmelojošās ziņas ātri uztvēra interneta mediji, un tās tika pārproducētas ļoti plaši, tāpēc kaitējuma apjoms ministres reputācijai ir būtisks," viņa sacīja.

Ministres viedokli publiski atbalstīja arī Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība, kura pauda viedokli, ka P. Apinis ar šādiem paziņojumiem grauj uzticību Iekšlietu ministrijai un visai valsts policijai.

Savukārt minēto izteikumu autors P. Apinis sarunā ar Neatkarīgo uzsvēra, ka nav vēlējies vērsties pret L. Mūrnieci personiski. "Tā nav cīņa pret ministri, tā ir cīņa pret tabaku kā tādu, īpaši nelegālo. Es stāvēšu šajās barikādēs līdz galam, neskatoties ne uz ko," viņš sacīja. Ārstu biedrības prezidents norādīja, ka patiesībā viņu pat iepriecina L. Mūrnieces rīcība. "Beidzot ir vismaz kaut kāda reakcija uz to, ka Latvijā pēkšņi legālo cigarešu tirdzniecības apjoms nokritās par 20%. Ja ministrei izdosies pierādīt, ka tas noticis nevis tāpēc, ka attīstās nelegālās cigarešu ražotnes, bet gan tāpēc, ka Latvijā sākuši mazāk smēķēt, tad es un visi Latvijas onkologi viņai aplaudēsim un varēsim Latviju rādīt kā paraugu visai Eiropai," sacīja P. Apinis. Viņš izteica arī cerību, ka pēc intervijā paustā L. Mūrniece to, ka viņai neesot nekāda sakara ar nelegālo ražotņu piesegšanu, apliecināšot nevis tiesājoties, bet gan aktivizējot un izvēršot produktīvu darbu iespējamo nelegālo cigarešu ražotāju un kontrabandistu atmaskošanā.

Svarīgākais