Svētdien - pirmā advente

Svētdien, 28. novembrī, būs pirmā adventes svētdiena, kad sākas Ziemassvētku gaidīšanas laiks.

Kristīgajiem četras nedēļas ilgā advente ir gaidīšanas un tikšanās laiks, tulkojumā no latīņu valodas tā nozīmē "atnākšana". Taču advente ir arī jauna baznīcas liturģiskā gada sākums. Katrai adventes svētdienai ir sava pamattēma.

Šā klusā laika simboli ir adventes vainags un četras svecītes, kas tiek iedegtas katru svētdienu, arvien tuvāk nākot Ziemassvētkiem.

Pirmajā adventē Rīgā gaidāmi arī dažādi kultūras pasākumi. Svētā Pētera baznīcā notiks pūtēju orķestra "Rīga" koncerts, kurā skanēs populāras Ziemassvētku dziesmas un klasiskās melodijas. Koncerti notiks arī citviet, piemēram, Ventspils Livonijas Ordeņa pilī notiks koncerts "Bezmaksas tarifs ar debesīm", kurā piedalīsies sieviešu koris "Venda", stīgu kvintets un Zvanu ansamblis no Rīgas.

Liepājā sarīkojumu ciklā "Ziemas noskaņā" Latviešu biedrības namā gaidāms koncerts "Gaismas atgriešanās". Divdaļīgajā koncertā piedalīsies Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu koris "Aija", komponists Uldis Marhilēvičs, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas jauktais koris un vairāki pašdarbības kolektīvi un vietējie mūziķi.

Svarīgākais