VID jau otro dienu nestrādā nodokļu datu bāze

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) visos klientu apkalpošanas centros Latvijā nav pieejami atsevišķi pakalpojumi, jo nedarbojas Nodokļu informācijas sistēma (NIS). Ierēdņi nevara piekļūt šai datu bāzei, līdz ar to kavējas klientu apkalpošana.

NIS darbības traucējumi nozīmē, ka inspektoriem nav redzama informācija par nodokļu maksātājiem, līdz ar to VID nevar izsniegt dokumentus, kuru sagatavošanai nepieciešama informācija no šīs datu bazes.

Šobrīd VID informātikas speciālisti strādā pie cēloņu noskaidrošanas, iesaistot arī datu bāzu programmatūras ražotāju ekspertus. Laiku, kad problēma būs atrisināta, precīzi prognozēt nevarot. Ir pārbaudīti vairāki iespējamie varianti, bet līdz šim nav apstiprinājies, ka kāds no tiem būtu izraisījis konkrēto problēmu.

Cilvēki joprojām var saņemt konsultācijas nodokļu jautājumos, apstiprināt dokumentu kopijas, iesniegt pārskatus, kā arī pieteikumus par izziņu sagatavošanu un dažāda veida iesniegumus. „Nepieciešamības gadījumā VID var sagatavot vēstuli, ar kuru apstiprina, ka dienests šobrīd nevar izsniegt pieprasītās izziņas tehnisku iemeslu dēļ,” stāsta VID komunikāciju daļa.

Svarīgākais