Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas daba – Green Wing pamatkapitāls

© Dmitrijs Suļžics/F64

Jau sen ir pierādīts, ka cilvēka ķermenis vispirms reaģē uz smaržu, jo tā visātrāk nonāk līdz smadzenēm.

Smarža var nomierināt, var uzmundrināt vai radīt arī citus emocionālos stāvokļus. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā radīt piemērotāko dzīves fonu, ir izmantot ziedūdeņus no Latvijas dabas veltēm ar vasaras smaržu pat visdrēgnākajā ziemas dienā. Ziedūdeņu jeb hidrolātu vai destilātu izmantošana ir ļoti plaša, no matu, sejas un ķermeņa kopšanas līdz gaisa atsvaidzināšanai un kaitēkļu aizbaidīšanai. Zīmola Green Wing produkcija ir izgatavota no Latvijas dabas veltēm, nesatur konservantus, alergēnus un ir piemērota arī mazu bērnu vajadzībām.

Dabas spēks prātam un ķermenim

Runājot par ziedūdeņiem, lielākajai daļai prātā nāk rozes, lavandas un apelsīnu smarža, taču Latvijas daba ir daudzveidīga un pilna ar burvīgiem aromātiem - pelašķis, vīgrieze, kumelīte, meža avene, piparmētra, smiltsērkšķis, cidonija, biškrēsliņš, asinszāle un tamlīdzīgi. Visu šo dabas bagātību savos ziedūdeņos ir iekļāvusi Green Wing zīmola vadītāja, ķīmiķe Ance Dandena, kura pļavas ziedus ievāc bioloģiskās lauksaimniecības dabīgajās pļavās, rozes audzē savā dārzā, bet smiltsērkšķus un cidonijas iegādājas no bioloģiskajām saimniecībām. Ance gan atzīst, ka rožu drīz vairs nebūs - praktiski visi krājumi no pašas dārza šosezon jau izlietoti. Jāpiebilst, ka Green Wing produkcija top no svaigiem augiem - vasarā tie tiek sasaldēti, lai pēc nepieciešamības tos atlaidinātu un pārvērstu produkcijā. Kaltēti augi zaudē daļu sava aromāta, tāpēc Ance izejvielu uzglabāšanai izvēlas saldēšanas tehnoloģiju.

Katram augam piemīt sava smarža un terapeitiskā iedarbība - vieni piemēroti taukainai ādai un matiem, citi sausas un iekaisušas ādas kopšanai. Tāpat arī smaržas - vienas nomierina, citas uzmundrina, tāpēc nereti klienti Ancei lūdz piemeklēt sejas toniku atsevišķi rītam un vakaram - katru savā smaržu gammā. Ance teic, ka ziedūdeņus var izsmidzināt arī kā gaisa atsvaidzinātājus vai pat uz spilvena, lai miegs mierīgāks, kā arī izmantot pirts procedūrās, vienlaikus iedarbojoties gan uz psihoemocionālo noskaņojumu, gan ķermeni.

Veidojot ziedūdeņu līniju, Ance izmanto zināšanas un iepriekšējo darba pieredzi kosmētikas ražošanā, kā arī turpina mācīties - izzināt visu par dabas produktu iedarbību konkrētas problēmas risināšanai un kā izveidot labākās ziedūdeņu kombinācijas, ko ieteikt saviem klientiem.

Green Wing ziedūdeņus pērk arī citi ražotāji savu produktu veidošanai. Ance piedāvā iespēju ražot privātās preču zīmes kosmētiskos līdzekļus citiem uzņēmumiem un aktīvi sadarbojas ar Lauku partnerību Lielupe, Jelgavas biznesa inkubatoru un novada pašvaldību dažādos projektos. Ražotnē Iecēnos jaunajā sezonā tiks aicināti arī viesi, lai kopā izzinātu ražošanas procesu un paši varētu piedalīties sava unikālā produkta izgatavošanā.

Visērtāk nopirkt internetā

Mazajiem ražotājiem ir grūti ielauzties veikalu tīklos, tāpēc lielākā daļa cilvēku izvēlas dārgus ārvalstu produktus, kuru sastāvu reti kurš spēj iztulkot. Latvijā ir daudz mājražotāju, kuri izgatavo patiešām vērtīgus un mūsu klimata joslai piemērotus produktus, tāpēc Ance iesaka mērķtiecīgi meklēt Latvijas ražotāju piedāvājumu. Piemēram, Green Wing produktus visērtāk iegādāties interneta vietnē www.ziedudens.lv. Vienlaikus Green Wing produkciju, tostarp mālu maskas ar dažādu augu kombinācijām, sejas eļļas, lūpu balzamus, ķermeņa skrubjus ar dārza upenēm un avenēm, ķermeņa sviestus, kā arī ziedūdeņus, var iegādāties ražotnē Iecēnos, izbraukuma tirdziņos, internetā un šobrīd arī Ziemassvētku veikalos Kandavā, Cēsīs un Valmierā. Turpat Jelgavā izlejamie ziedūdeņi nopērkami beziepakojuma veikalā Ber un sver, Ziemassvētku dāvanu komplekti veikalos Zaļā zeme un Alfa jums.

***

NODERĪGI!

Tuvākie pasākumi, kuros iepazīties ar Green Wing produktiem:

• 12. decembrī Jelgavā, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā Svētes ielā 33, noritēs Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju kontaktbirža;

• 21.-22. decembrī Rīgā, izstāžu centrā Ķīpsalā, notiks Lielais Ziemassvētku gadatirgus