Zemkopības ministrija atbalstīs sportu

"Zemkopības ministrija (ZM) redz valsts atbalstu ne tikai graudos, gaļā, pienā. Mēs saskatām šo atbalstu arī sportā, jo ne jau visi sportisti rodas Rīgā, bet lielākā daļa nāk tieši no laukiem. Tāpēc ZM un tās pārraudzībā esošās iestādes un uzņēmumi iesaistās sporta atbalstīšanā," uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Viņš ceturtdien parakstīja sadarbības memorandu ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), paredzot turpināt veiksmīgo sadarbību ar Latvijas olimpisko kustību līdz 2016. gadam.

Kopš 2007. gada šāda sadarbība LOK izveidojusies ar ZM pārziņā esošajiem Latvijas valsts mežiem, kas triju gadu laikā olimpiskās kustības veicināšanai ziedojuši 1,3 miljonus latu.

"Memorandā nav nosaukti konkrēti skaitļi, taču tas dod stabilitāti un abpusēju garantiju sadarbībai," uzsver LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Starp ZM un LOK noslēgtais līgums paredz atbalstīt LOK izstrādātās Olimpiskās kustības jaunatnes programmu, LOK reģionālās attīstības programmu, kas nodrošina sportošanas iespējas laukos, kā arī finansiāli sekmēs Latvijas delegācijas gatavošanos un dalību olimpiskajās spēlēs.