Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Rehabilitācijas centram "Poga" jaunas mājas

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Jau vairāk nekā trīs gadus rehabilitācijas centrs Poga sniedz savu atbalstu bērniem ar kustību traucējumiem. Līdz šim centrs Poga atradās Rīgā, Indrānu ielā – mazā, mīlīgā pirmskara ēkā ar mazām telpām. Vakar, 22. maijā, Sēlpils ielā atklāja centra jaunās mājas, kuras ir daudz plašākas un modernāk aprīkotas, lai radītu daudz labākus uzturēšanās apstākļus.

Labdarības portāla ziedot.lv un rehabilitācijas centra Poga dibinātāja un vadītāja Rūta Dimanta atklāšanas brīdī vēstīja: «Mēs sevi pozicionējam kā tādu sirsnīgu centru. Mūsu devīze - vieta, kur bērnus un vecākus saprot un mīl. Mēs zinām šo ģimeņu izaicinājumus. Mēs zinām, kā palīdzēt. Mēs ceram, ka mēs zinām, kā sasniegt katra bērna maksimālo robežu, ko viņš ar saviem funkcionālajiem traucējumiem dzīvē varētu sasniegt.»

Trīs gadu darbības laikā rehabilitācijas centrs ir audzis. Palielinājies nodarbību skaits. Pirmajā gadā veiktas 6000 nodarbības, bet trešajā gadā jau - 8500. Kopš pirmā pastāvēšanas gada konsultāciju skaits ir sasniedzis 2000. Tāpat arī pakalpojumu skaits ir palielinājies. Ja pirmajā gadā bija astoņi pakalpojumu veidi, tad šodien jau tie ir 14 dažādu veidu pakalpojumi. Vidēji gadā rehabilitācijas centrs palīdz 500 pacientiem.

Rehabilitācijas centra Poga finansējumu lielākā daļa - 80% - ir ziedojumi, gan no privātpersonām, gan uzņēmumiem. Vislielākais Pogas atbalstītājs jau kopš pašas pirmās dienas ir Maxima Latvija. Tā kopā ar klientiem un atbalstītājiem sadarbības laikā ir ziedojusi 314 003,87 eiro.

Maxima Latvija vadītājs Andris Vilcmeiers svinīgā pasākuma laikā sacīja: «Mums ir svarīgi palīdzēt tām ģimenēm, kurām ir nepieciešama palīdzība, it īpaši tās neaizsargātākajai daļai - jaunajiem bērniņiem. Brīdis, kad mazā Poga kļūst par lielo Pogu, ir nozīmīgs, lai arvien vairāk bērniem ar kustību traucējumiem būtu iespēja rehabilitēties šeit - Latvijā, nebraucot uz ārzemēm.»

Noslēgumā A. Vilcmeiers paziņoja, ka par godu Pogas jaunās mājas atklāšanai Maxima Latvija dāvina 100 000 eiro, lai tas būtu kā ieguldījums Latvijas bērnu nākotnei.

Rehabilitācijas centrs Poga ir bezpeļņas fonds, kas dibināts 2015. gada 13. janvārī ar labdarības organizācijas ziedot.lv atbalstu. Fonda mērķis ir radīt izcilu vidi rehabilitācijai un atvest uz Latviju jaunākās rehabilitācijas tehnoloģijas. Būt pat atbalstu ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, un palīdzēt valstij rehabilitācijas nozares attīstībā.