Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Noslēdzas ziedojumu kampaņa "Palīdzi Dakterim Klaunam būt tur, kur viņu gaida"

SMAIDĀM!Dr. Kaa ar mazajiem pacientiem labprāt pozē kamerai © F64 Photo Agency

Aprit jau septītais gads, kopš Dr. Klauna programma aizsāka savu darbību, lai palīdzētu un sniegtu atbalstu mazajiem pacientiem pārciest ne vienmēr tik vieglo ārstēšanas procesu slimnīcās. Vakar, 20. maijā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkā noslēdzās ikgadējā Daktera Klauna labdarības kampaņa, kurā bija pulcējušies ne tikai mazie ķipari ar mammām un tētiem, bet arī lielākie pasākuma atbalstītāji.

«Pateicoties sabiedrības atbalstam un ilglaicīgajiem atbalstītājiem - veikalam Rimi un Latvijas vadošajam piena pārstrādes uzņēmumam Food Union -, kampaņa ir noslēgusies ļoti veiksmīgi. Liels paldies tiem, kuri iemeta santīmus Rimi veikala kastītēs, nopirka sarkano degunu vai kādu piena produktu Rasēns. Ļoti svarīgi ir tas, ka ar mums kopā ir mūsu ilglaicīgie draugi, kas mūs atbalsta jau vairāku gadu garumā. Jo vairāk gadu iet, jo vairāk mēs saprotam, cik ļoti svarīgs ir šis atbalsts un cik ļoti mēs esam pateicīgi par to,» uzsver projekta Dr. Klauns vadītāja Marianna Milovska.

Kopumā Rimi veikalos izvietotajās ziedojumu kastītēs akcijas gaitā dakteriem klauniem saziedoti 44 840,46 eiro, bet no pārdotajiem piena dzērieniem Rasēns iegūti 19 464,81 eiro, informē projekta pārstāvji.

«Man ir neizsakāmi liels prieks būt šeit un darboties kā Dakterim Klaunam, lai mazajiem būtu kaut cik vieglāk un patīkamāk atrasties slimnīcā. Lai ikdiena kļūtu par kripatiņu gaišāka!» Neatkarīgajai vēstīja Dr. Klauns.

Pasākuma beigās Dr. Klauna vadītāja M. Milovska priecīgi paziņoja, ka pirmo reizi tiks atvērta Dakteru Klaunu skola, lai vairāk un vairāk cilvēku iesaistītos šajā brīnišķīgajā pasākumā.

Biedrība Dr. Klauns kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji - 45 profesionāli medicīnas klauni - katru dienu dodas uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā.