Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Atkal uzpeldējuši "olu rūpnīcas minhauzeni", šoreiz Madlienā

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Pēc dažiem klusuma mēnešiem sabiedrības uzmanības centrā atkal nonākusi firma "Gallusman", kas ar 3000 eiro statūtkapitālu grib būvēt 45 līdz 80 miljonus eiro vērtu putnu fabriku vai nu Valkā, vai Tukuma novadā, vai Ogres novadā, vai Inčukalnā. Šādi plāni, kurus it kā atbalstot vārdā nenosaukts investors no Ukrainas, tiek bīdīti par spīti faktam, ka "Gallusman" ir tipiska čaulas kompānija, kam nav ne darbinieki, ne pieredze, ne līdzekļi.

Šomēnes notiek Ogres novada Madlienas pagasta teritorijas plānojuma grozījumu apspriešana, kas atļautu jaunās Tīnūžu/Kokneses šosejas malā būvēt 60 hektārus lielu rūpnīcu ar A kategorijas piesārņojošās darbības atļauju, tajā skaitā mēslu savākšanu un biogāzes pārstrādi. Nav pārsteigums, ka visi sanākušie iedzīvotāji bija pret šādiem plāniem.


Skatieties videomateriālā, kas sakāms bija objekta reklamētājiem un iedzīvotājiem:

Mediji jau iepriekš rakstīja: oktobrī tika fiksēta jauna shēma - vienā un tajā pašā dienā un stundā "Gallusman" noturēja divas sabiedriskās apspriešanas vienlaikus (Jaunsātos un Madlienā) ar cerību, ka vismaz viena no abām "izies cauri".