Iedzīvotāji atkal piketē pret Latraps rūpnīcas būvniecību Daugavpilī

© Publicitātes foto

Skandējot "Nost ar Latraps" un "Korupcija", pie Daugavpils pilsētas domes ēkas bija pulcējušies piketētāji, kas protestēja pret iecerēto Latraps graudu pārstrādes rūpnīcas būvniecību. Lai gan iedzīvotāji gan vērsušies domē ar iesniegumu, gan rīkojuši vairākas protesta akcijas, pašvaldība izliekas to nedzirdam un nekādi nav reaģējusi uz iedzīvotāju prasību sarīkot sabiedrisko apspriešanu.

Iedzīvotāji ir nobažījusies, ka rūpnīcas tuvums dzīvojamām mājām pasliktinās viņu dzīves kvalitāti un apdraudēs veselību un dzīvību. Sagaidāms, ka rūpnīca radīs trokšņus un putekļus. Likums nosaka, ka pirms B kategorijas vidi piesārņojošo objektu būvniecības ir jārīko sabiedriskā apspriešana.

Tomēr Daugavpils dome ir citās domās. Pašvaldība aizbildinās, ka sabiedriskā apspriešana rīkota jau detālplānojuma izstrādes laikā. Iedzīvotāji ir gatavi samierināties, ka kā kompensācija par rūpnīcas tuvumu tiek izbūvēts trenažieru laukums, kas ļautu Križu rajona iedzīvotājiem ar sportošanu nodrošināt veselīgu dzīvesveidu.

Ar 1,4 miljonu peļņu pērn strādājusī lauksaimniecības pakalpojumi kooperatīvā sabiedrība Latraps vērsusies tranzīta kravu krituma dēļ nogurdinātajā dzelzceļa uzņēmumā Latvijas dzelzceļš (Ldz) ar prasību izbūvēt sliedes līdz topošajai graudu pārstrādes rūpnīcai Daugavpils rūpnieciskajā Križu rajonā. Ldz pagaidām lēmumu nav pieņēmis. Latraps uzskata, ka par sliežu izbūvi patiesībā būtu jārūpējas Daugavpils domei.