Pārraujot kabeļus, Ventspils paliek bez interneta

Ventspilī, rekonstruējot tiltu pār Ventu, ir pārrauti interneta kabeļi, tādējādi visu pilsētu atstājot bez interneta, nra.lv informēja laikrakstā „Ventas Balss”.

Šodien pēcpusdienā, veicot tilta pār Ventu remontdarbus, ir pārrauts kompānijas "Lattelecom" optiskais kabelis, kas atrodas uz upes gultnes.

Nedarbojas arī vairāku banku bankomāti, kā arī atsevišķi mobilo tālruņu tīkli. Atbildīgie dienesti sola ar problēmu tikt galā tuvāko stundu laikā.

1963.gadā celtā Ventspils tilta rekonstrukcija tika sākta pagājušā gada augustā. Tilta balstiem bija nepieciešams veikt pastiprināšanu, lai novērstu horizontālās svārstības. Darbus objektā veic ģenerāluzņēmējs AS "Latvijas tilti", kā arī apakšuzņēmēji SIA "Tilts" un SIA "Rīgas tilti". Saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar uzņēmumu "Latvijas tilti", tilta rekonstrukcija izmaksās 10,7 miljonus eiro jeb 7,5 miljonus latu.

Pēc rekonstrukcijas Ventas tilts būs platāks - tas tiks paplašināts līdz četrām braukšanas joslām, kā arī abās pusēs būs gājēju ietves, no kurām viena tiks apvienota ar veloceliņu.

Ventas tilta rekonstrukcijas laikā satiksme nokļūšanai no viena Ventas krasta otrā tiek organizēta pa 2009.gadā atklāto jauno Apvedtiltu.

Svarīgākais