Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Lembergs: Ja Gobzemam neizdosies izveidot valdību, nav izslēgtas ārkārtas vēlēšanas

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Ja patlaban nominētajam premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam (KPV LV) neizdosies izveidot valdību, tad nevar izslēgt iespēju par ārkārtas Saeimas vēlēšanām, situāciju vērtēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Komentējot valdības veidošanas sarunas, Lembergs atteicās prognozēt to rezultātu, vien norādīja, ka gadījumā, ja “Gobzemam neizdosies izveidot valdību, nav izslēgtas ārkārtas vēlēšanas”.

“Jo ne Gobzems, ne [Jānis] Bordāns neatbalstīs nevienu citu valdību. Bet neskriesim notikumiem pa priekšu,” piebilda Lembergs.

Viņaprāt, ja notiktu ārkārtas vēlēšanas, sociāldemokrātiskā partija “Saskaņa” dabūtu gandrīz tādu pašu rezultātu vai pat trīs, četras vietas vairāk nekā oktobrī notikušajās Saeimas vēlēšanās. “Ja “Saskaņai” būtu 27 vietas, tad arī situācija būtu savādāka,” sacīja politiķis.

“Domāju, ka Bordāns un Kaimiņš ir pārliecināti, ka ārkārtas vēlēšanās viņi nostiprinās savu pozīciju. Es domāju, ka viņi tā domā. Ko es domāju - neteikšu,” sacīja Lembergs.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) gan ārkārtas vēlēšanas varētu nākt tikai par sliktu, jo Kučinska valdība finišē ļoti slikti. “Ārkārtas situācija “ātrajā palīdzībā”, ārkārtas situācija slimnīcās. Taisīja lielu reformu, bet rezultātā nozare beidz 2018. gadu ar ārkārtas situāciju. Tas ir slikti. Cilvēki neklausās, negrib dzirdēt padomus. Ja kāds grib uzkāpt uz grābekļa par visām “varēm”, tad tu nevari viņam to aizliegt,” izteicās politiķis.