Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Runājiet! "Neatkarīgā" klausās: Ja ir grūti izvēlēties ministru prezidenta kandidātu, tas ir jālozē

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Vakardien vairums lasītāju pievērsās divām tēmām - par gācijām un negācijām saistībā ar simtgades svinībām un par valdības veidošanās procesu.

Lasītājs Haralds Kalns dalījās domās par to, kā atbalstīt Latvijas ražotājus. Diemžēl, kamēr esam Eiropas Savienībā, Latvija nedrīkst noteikt īpašu PVN tikai Latvijas ražojumiem. Kopīgi vienojamies, ka Latvijai ir jāpārņem citu ES valstu pieredze un jāveido Latvijas ražotājiem labvēlīgi noteikumi, bet nepārkāpjot Eiropas Savienības likumu un aizliegumu sistēmu.

Kādai lasītājai nepatika pie Brīvības pieminekļa nolikto ziedu pušķu noformējums, citi pauda gan sajūsmu, gan kritiku par teiktajām runām. Viena no identificētajām problēma bija jautājums par to, cik ētiski un likumīgi ir dedzināt Latvijas karogu, kas ir sveces izskatā. Ja personificētu leļļu dedzināšana atbilst sātanisma rituāliem, tad kādam rituālam atbilst Latvijas figūriņas sveču dedzināšana? Vai šādas darbības atbilst Satversmē ierakstītajām kristīgām vērtībām, bet varbūt ir laiks Satversmi papildināt ar melnās maģijas vērtību piesaukšanu?

Lasītāji arī citus tēriņus uzskata par nelietderīgiem, piemēram, svētku uguņošanas. «Es parēķināju, cik mēs šajos gados esam izšāvuši gaisā naudā. Salūtu mafija tā ir, pagātnes palieka. Mēs izlietojam naudu, piesārņojam dabu, manuprāt, tā nav lietderīga naudas izlietošana. Šo naudu būtu labi izlietot citiem mērķiem, jo mēs katru dienu lasām avīzēs un dzirdam ziņās, ka nauda ir nepieciešama daudzām citām svarīgākām vajadzībām,» stāsta lasītājs Imants Auziņš no Gulbenes.

Spriežot pēc lasītāju atsauksmēm, nebeidzamais stāsts par valdības veidošanu publikai jau sāk apnikt, tāpēc pat vairāki lasītāji ierosināja Valsts prezidentam nākamo ministru prezidenta kandidātu izlozēt.

Paldies lasītājiem par komentāriem, viedokļiem, pesimistiskiem un optimistiskiem novēlējumiem.