Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Runājiet! Neatkarīgā klausās: Jāaizmet sarkanās līnijas

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Anita: «Ja simt gudrās galvas ir ievēlētas, viņām ir jāaizmet visas savas sarkanās līnijas un kā vienotai komandai jāstrādā valsts nākotnes interesēs. Saskaņas vēlētāji ir ceturtā daļa iedzīvotāju, un nekur jau viņi no valsts projām neaizbrauks!»

Pensionārs Jānis Ozoliņš no Rīgas uzskata, ka jau sen vajadzēja pacelt jautājumu par to, ka Eiropas Savienības valstis, kurās strādā daudz iebraucēju no Latvijas, mūsu valstij arī maksātu noteiktu naudas summu. «Jo, cilvēkiem augot, viņos ir ieguldīti līdzekļi veselībā un izglītībā, bet pievienoto vērtību viņi rada tur. Un uz Latviju brauc apmeklēt ārstus, lai gan nodokļus te nemaksā.»

Jānis no Rīgas uzdod jautājumu, kāpēc situācijā, kad daudzi tik ļoti satraucas par atklātām prezidenta vēlēšanām, arī Saeimas vēlēšanas nepadara par atklātām? «Lai katrs, uzrādot savu vārdu un uzvārdu, personas kodu, atklāti nobalso par sev tīkamu partiju. Daudzi jau neatceras, bet es esmu no tās paaudzes, kas atceras Staļina vēlēšanas. Pie tiem, kas nebija aizgājuši vēlēt, ieradās milicija. Esmu pret atklātām vēlēšanām, jo katrs vēlē pēc sirdsapziņas.»