Piedāvā kultūras reģenerācijas plānus Latvijai

Jau pāris dienas rit trīs valstu studentu projekts Creative enterprise futures. Jaunieši no Latvijas, Lielbritānijas un Norvēģijas 10 dienu laikā sagatavos biznesa plānu kultūras reģenerācijai kādiem no Latvijas pamestajiem objektiem. Pēc projekta ikvienam interesentam un uzņēmējam būs iespēja iepazīties ar biznesa plāniem un izmantot tos.

Šādu projektu Latvijas (Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola), Lielbritānijas un Norvēģijas valstu augstskolas īsteno otro gadu, tajā piedalās 10 studentu no katras valsts. Katru gadu projekts notiek citā valsī, un šis ir viesošanās gads Latvijā – Rīgā. Studenti kopā izstrādā dažādus biznesa plānus, lai attīstītu kādu no Latvijas vietām. Projekts koncentrējas uz uzņēmējdarbības attīstību, radošajām nozarēm un reģionālās kultūras reģenerācijas attīstību.

Projekta mērķis ir inovatīvas prakses piedāvāšana studentu izglītības pilnveidošanai. Programmas laikā studenti apskatīs reģenerētās Latvijas vietas un objektus, kur viņi varētu izpausties un piedāvāt savu skatījumu kultūras reģenerācijai. Papildus pasniedzējiem ar studentiem strādās Latvijas uzņēmēji, eksperti, lai izveidotais projekts būtu realizējams arī dzīvē.

Projekta noslēgumā, 18. jūnijā, studenti prezentēs savus biznesa plānus kultūras reģenerācijai video formātā Rīgas domē.

Latvijā

Rīgu pārpludinājuši melnīgsnēji vīrieši ar “Bolt” un “Wolt” kastēm uz muguras. Esot “studenti”, kuri no mācībām brīvajā laikā piestrādā par ēdienu piegādātājiem. Protams, ir tādi ļaudis, kuri notic šīm pasakām. Bet vairāk vajadzētu ticēt pašu acīm: piegādātāji mēdz apgrābstīt ēdienu, gadās pat, ka to izvelk no kastēm un apēd. Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) uzskata: vajadzīga stingrāka šo piegādātāju kontrole. Zemkopības ministrijā jau tiek izstrādāti noteikumi, kas būs jāievēro visiem “boltistiem”, “voltistiem” un visiem citiem ēdienu piegādātājiem.

Svarīgākais